S-au scris multe informatii despre grupele sanguine, despre ceea ce determina ele in modul de dezvoltare dar mai ales in modul de raspuns al organismului nostru fata de anumiti factori de mediu, s-au descris si dietele corespuzatoare grupelor sanguine, insa la mijloc exista insa controverse.

 


 

Din cercetarile efectuate pana la momentul actual peste 65% din boli au la baza nutritia. In ceea ce priveste planul nutritinal al grupelor sanguine precum si raportul pe care oamenii il creaza cu mediul, nu putem spune ca predispozitiile in functie de acestea sunt STRICT valabile pentru orice boala, ca trebuie sa respectati intocmai dietele grupelor sanguine (doar daca sunteti sanatosi, dar sunt persoane cu diabet, cu boli cardiace, hepatice, renale, aflate intr-un dezechilibru hormonal cum sunt mai ales tinerii etc, iar in cazul acestora o astfel de dieta trebuie adaptata, corelata cu o nutritie corespunzatoare patologiei pe care pacientul o poarta). Insa aceste planuri ale grupelor sanguine sunt extrem de eficiente in preventie, in refacerea si mentinerea excelenta a tonusului sistemului imunitar, in detoxifierea sanguina si a intregului organism, in mentinerea homeostaziei.

 

Din pacate insa nu doar boala reprezinta o “limita” sa spun asa cu privire la alimentatia structurata pe grupele sanguine. In celebra carte scrisa de cei doi medici, tata si fiu, doctorii J.Dadamo, din SUA – “4 grupe sanguine, 4 diete” - putem afla multe secrete uimitoare despre noi pe care nu le-am constientizat pana acum si care sunt dovedite in multiple studii. Cum spuneam mai sus, nu doar boala determina sau ar trebui sa determine modificari in dieta noastra, ci si obisnuinta.