Fostul ministru al Sanatatii a semnat in data de 23 septembrie un ordin prin care procedurile de fertilizare in vitro si inseminare artificiala contra cost sunt declarate ilegale.

* Infertilitatea, o problema de cuplu

De cele mai multe ori, infertilitatea este o problema de cuplu, cu care se confrunta din ce in ce mai multi parteneri, aproximativ unul din cinci avand dificultati in conceperea unui copil. Infertilitatea reprezinta imposibilitatea conceperii unui copil in decurs de un an de contacte sexuale, iar cauzele acesteia pot fi legate atat de aspecte ale sanatatii femeii, cat si ale barbatului.

Termenul de sterilitate este diferit de cel de infertilitate si se utilizeaza cand nu se poate impune o terapie eficienta care sa rezolve infertilitatea, potrivit Healthy.

* Cauze comune ale infertilitatii

Cauzele infertilitatii pot fi foarte variate, avand la baza afectiuni independente sau asociate, apartinand unuia sau ambilor parteneri. Printre acestea, se amintesc: Gonoree, chlamidioza si alte boli cu transmitere sexuala (BTS); Orice drog: metadona, heroina etc; Anumite medicamente care fie interfera cu metabolismul hormonal, fie au actiune nociva directa asupra functiei de reproducere.

Anumite cauze nu pot fi insa depistate, in cazul in care nu se cunosc inca afectiuni care ar interactiona cu acest aspect al conceptiei. De aceea, sunt necesare teste de sange pentru verificarea nivelurilor hormonilor FSH si LH, estrogen, progesteron, prolactina, hormonii tiroidieni si androgeni, ecografia pelviana, ce permite vizualizarea uterului si ovarelor, precum si a eventualilor foliculi capabili de a se matura pentru a se transforma in ovul, investigatii radiologice, pentru observarea uterului si a trompelor uterine, biopsii etc.

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am. Noi iti recomandam:

Sandra revine la viata...in Bucuresti

2,1 milioane de persoane, ucise din 2006 in conflicte armate

Copiii infractori nu raspund penal pentru faptele lor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri