Primavara natura ne ofera o gama de plante cu efecte purificatoare, medicinale si tonifiante. In lungul post al Pastelui oamenii consuma cu precadere vegetalele de sezon care aduc un aport marit de vitamine si minerale, dar si de proteine vegetale si alte substante cu diverse roluri, ca antiodidanti, anticancerigene, stimulatoare etc. Primavara natura ne ofera o gama de plante cu efecte purificatoare, medicinale si tonifiante. In lungul post al Pastelui oamenii consuma cu precadere vegetalele de sezon care aduc un aport marit de vitamine si minerale, dar si de proteine vegetale si alte substante cu diverse roluri, ca antiodidanti, anticancerigene, stimulatoare etc.

Spanacul contribuie de asemenea la combaterea unor afectiuni ale pielii precum si la mentinerea sanatatii glandei tiroide datorita unui continut moderat de iod. Spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai ales in cazul femeilor insarcinate. Consumat in stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.

Trebuie sa stiti insa ca spanacul nu este indicat suferinzilor de hepatita, guta sau artrita.

Leurda

Leurda sau Allium ursinum este bogata in vitamine, minerale, antioxidanti, dar si substante antiiflamatoare care lupta impotriva infectiilor, intaresc imunitatea si reduc riscul bolilor. Leurda este utilizata atat in scop detoxifiant al organismului prin consum zilnic, dar aduce beneficii si in cazul a altor numeroase boli:
- Scade tensiunea arteriala si intareste sistemul cardio-circulator;
- Elimina parazitii (viermii) intestinali;
- Previne anemia;
- Previne osteoporoza;
- Amelioreaza eruptiile bolilor cronice de piele;
- Sporeste vindecarea si raspunsul la tratament in cazul tuberculozei pulmonare;
- Reduce durerile din reumatism;
- Combate constipatia;
- Contribuie la vindecarea infectiilor etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri