Comunicat de presa

 

Povestea lui Sigrid Laube, "Balul florilor", este un prilej excelent de a-ti invata copilul o lectie noua: acceptarea diferentelor. Autoarea prezinta doua lumi care aparent nu au nimic in comun, lumea florilor si lumea legumelor, ce, in final, sfarsesc prin a se armoniza.

Cartea este si o buna ocazie de a-l invata pe cel mic sa distinga diversele legume si fructe. Ilustratiile lui Silke Leffler transforma fiecare personaj intr-un caracter aparte, cu o prezenta proprie, bine definita. Astfel, copilul tau va face cunostinta cu toti locuitorii gradinii: tanarul Salata, domnisoara Ceapa, domnul Castravete, ridichile, boabele de mazare, Garoafa, doamna Lalea, Galbeneaua, Roza sau domnul Levantica.

Arta grafica a lui Silke Leffler impresioneaza nu numai prin usurinta individualizarii fiecarui personaj, ci si prin culorile vii si prin atentia la detalii. Tanara ilustratoare din Austria a studiat design textil, lucru care se vede si in imaginatia cu care a imbracat fiecare personaj pentru bal. Federation of the Austrian Book Trade i-a acordat chiar si un premiu, pentru ilustrarea “celor mai frumoase carti din Austria”.

Premiata este si "Balul florilor", care a castigat in 2006 prestigiosul premiu NAPPA (National Parenting Publications Awards) Gold Award, din Statele Unite, prin care a fost recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune carti pentru copii aparute in acel an. In plus, autoarea Sigrid Laube a castigat Austrian Children's Book Prize in 1997 si 2004.