Una dintre cele mai vandute carti pentru copii din toate timpurile, “Omida mancacioasa”, este povestea care l-a facut celebru pe Eric Carle, autorul apreciat in intreaga lume pentru originalitatea ilustratiilor si pentru designul inovativ al cartilor sale. In fiecare minut, undeva in lume se vinde o carte cu „Omida mancacioasa”, iar din 1969 pana in prezent, aceasta a fost tradusa in 47 de limbi si s-a vandut in 29 de milioane de exemplare.



Cartea „Omida mancacioasa” ofera celor mici, pe langa o poveste care-i fascineaza, oportunitatea de a invata numerele, zilele saptamanii, legile naturii si arta colajului. Eric Carle este unic prin felul in care si-a ilustrat cele peste 70 de carti, iar copiii incearca sa-l imite, pictand hartia cu diverse modele si texturi, apoi decupand-o si combinand fragmentele obtinute in imagini sugestive.


Cartea, recomandata copiilor intre 0 si 6 ani, este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la pretul de 19 lei. Paginile cartonate, cu decupaje si colturi rotunjite, transforma cartea intr-o adevarata jucarie, atractiva si rezistenta. In plus, Cartea Copiilor pune la dispozitia celor mici si planse de colorat cu omida, ce pot fi downloadate de pe site.
 

Autor si ilustrator: Eric Carle

 

Sursa: Comunicat de presa