Vacanta de vara a inceput si sute de mii de familii se pregatesc intens de calatorie, asa ca British Airways a pregatit o lista cu sfaturi importante pentru a imbunatati experienta zborului alaturi de copii.

Vacanta de vara a inceput si sute de mii de familii se pregatesc intens de calatorie, asa ca British Airways a pregatit o lista cu sfaturi importante pentru a imbunatati experienta zborului alaturi de copii.

Justin Cox, tata a doi copii si membru al echipajului de bord, declara: „Ca parinte, stiu ca o calatorie cu copiii poate fi privita cu teama, dar nu ar trebui sa fie asa. Dupa o experienta de 12 ani ca membru al echipajului in cadrul BA mi-am dat seama ca, respectand cateva sugestii simple, zborul poate fi mai confortabil si chiar amuzant pentru copii.”

• Daca doriti sa luati scaunul de masina in avion pe timpul zborului, informati-va inainte de calatorie pentru a va asigura ca acesta respecta criteriile stabilite de compania aeriana cu care calatoriti, deoarece aceste cerinte difera de la o companie aeriana la alta.

• Inainte de primul zbor al copilului pe loc propriu, asezati-va impreuna pe canapeaua de acasa, punand intre voi o perna drept cotiera si explicati-i cum va fi la bord.

• Luati un carucior de calatorie compact, mic, care poate fi depozitat cu usurinta in spatiul destinat bagajelor de mana – de regula, carucioarele de dimensiuni obisnuite trebuie inregistrate ca bagaj de cala.

• Puneti in bagaj ursuletul, perna sau paturica preferata – ii ajuta pe copii sa adoarma mai repede si sa se simta ca acasa.

• Uneori, asteptarea dinainte de decolare si debarcare pot fi momente plictisitoare pentru copiii mici – o gustare dulce, sanatoasa poate fi de ajutor, distragandu-le atentia.

• Desi vizitarea cabinei pilotilor in timpul zborului nu mai este permisa, membrii echipajului de bord sunt de regula dispusi sa le-o arate copiilor dupa aterizare.

• In cazul calatoriilor catre destinatii care presupun un decalaj orar mare, este bine ca la intoarcere sa va alocati doua zile pentru a acorda copiilor un timp suficient sa se obisnuiasca cu ora Romaniei si cu programul lor normal inainte de a reveni la gradinita sau la scoala.

Pe langa cele de mai sus, Cox adauga: „Sistemul de divertisment din avion este grozav si ofera o gama larga de programe, filme si muzica pentru copii, iar eu iau de fiecare data cu mine si un player DVD portabil sau un iPod in care incarc programele preferate ale copiilor mei. De asemenea, incerc intotdeauna sa evit jocurile cu multe piese mici, cum ar fi cele tip puzzle. Exista sanse mari sa se piarda in timpul zborului, cauzand astfel neplaceri la sosirea la destinatie!”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri