3 Iunie 2013 publicat în Bebe 14 share-uri

Cresterea bebelusului este un proces de durata, in care rolul parintilor este vital: el se dezvolta prin imitarea lor!

Luna de luna, cresterea bebelusului este un ‘spectacol’ plin de curiozitati si experiente inedite, atat pentru micut, cat si pentru parintii care-l ingrijesc cu iubire.

1 Cresterea intrauterina
Calcularea varstei sarcinii se face dupa data ultimei menstruatii, la care se adauga 14 zile.
Perioada embrionara se considera intre 0 si 12 saptamani iar perioada fetala intre 13 si 42 saptamani. Nou-nascutul poate fi:
• nou-nascut prematur < 37 saptamani
• nou-nascut la termen: intre 38-42 saptamani
• nou nascut post matur: > 42 saptamani
Parametrii normali la nastere :
• greutate : 2800 – 4000 g
• talie : 48 -52 cm
• perimetrul cranian : 35 – 36 cm

2 Cresterea in greutate dupa nastere
In primele 4 luni, bebelusul creste cu aproximativ 750gr/luna. Intre 5-8 luni creste cu 500gr/luna, iar intre 9-12 luni creste cu 250 gr/luna.
Cu alte cuvinte, la 4 luni sugarul isi dubleaza greutatea de la nastere, iar la un an si-o tripleaza. Dupa varsta de un an, greutatea normala a copilului se poate aproxima prin formula : Greutatea=2 x varsta (in ani) + 9.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

3 Cresterea in lungime dupa nastere

Sugarul va creste in lungime, in primul an, ‘cat altii in zece’, ca in povesti: 5 cm in prima luna, 4 cm in luna a doua, 3 cm in luna a treia, 2 cm in luna a patra si cate 1 cm/luna in continuare, pana la un an.
Bebe creste in primul an cu 22-25 cm, atingand o lungime de 73-75 cm.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri