Rata alaptarii exclusive in 2010 a fost de 12,6%, indicand o scadere fata de alti ani. Aceasta cifra este mult sub media europeana si sub cea mondiala de 39%
  • 22 de fotografii care exprima vizual mediul in care nou-nascutii traiesc primele zile
Reprezentanta UNICEF Romania a organizat miercuri, 18 mai 2011, la Palatul Parlamentului, o expozitie de fotografie pe tema alaptarii in Romania. Aceasta activitate se integreaza in demersul UNICEF de a sustine autoritatile din Romania pentru indeplinirea obligatiilor internationale de a transpune Codul International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern (adoptat de Orgnizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF in 1981) in legislatia nationala.

Participantii la expozitie au fost reprezentanti ai comisiilor de specialitate din Parlament, institutiilor de sanatate publica, ai Ministerului Sanatatii, ai Secretariatul General al Guvernului, societatatii civile, organismelor de reglementare a publicitatii, specialisti in nutritia copilului si mass media.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Fotografiile au fost realizate cu participarea directa a tinerelor mame si a specialistilor din cadrul Initiativei Spital Prieten al Copilului contribuind, prin aceasta, la crearea unui spatiu de informare si dezbatere publica privind importanta alaptarii si reglementarea activitatii de marketing a substituentilor de lapte matern. Ele exprima vizual mediul in care nou-nascutii traiesc in primele zile, punand accent pe ajutorul pe care il primesc dar si pe dificultatile pe care le intampina ei si familiile lor in ceea ce priveste dreptul copilului de a fi alaptat. Surprinderea contextului socio-medical in care se regasesc copiii, tinerele mame si cadrele medicale include reliefarea bunelor practici din cadrul Initiativei Spital Prieten al Copilului ca modele de urmat de catre celelalte unitati spitalicesti.

Fiecare fotografie este insotita de ”vocea copilului” si de comentarii sau date statistice, astfel incat realitatile surprinse constituie perceptii individuale ale unei situatii reale din viata cuplului mama – copil intr-o maternitate din Romania. Imaginile sunt usor identificabile si reprezentative pentru invitatii la expozitie. Evenimentul s-a bucurat de prezenta celor mai tineri lobby-isti, Carol Petreanu (fiul actritei Aniela Petreanu, care a ales sa sarbatoreasca varsta de 1 an si 8 luni a fiului ei, pe care inca il alapteaza, transmitand un mesaj politicienilor pentru dreptul tuturor copiilor de a fi alaptati) si Lia Dinca (in varsta de 1 luna si 3 zile), fiica autoarei fotografiilor realizate pentru expozitie.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri