Daca exista cupluri care se gandesc cand sa conceapa un copil, cu siguranta motivele alegerii momentului tin de cariera, posibilitati, poate chiar zodia in care si-ar dori sa se nasca micutul, dar prea putin de bolile la care copilul ar fi predispus in functie de momentul conceperii.
Potrivit unui studiu de amploare ce a demarat dupa 1990 in California, specilistii au ajuns la concluzia ca micutii conceputi iarna au risc mai mare de a dezvolta autism, o boala despre care puteti citi mai multe detalii in articolul: Terapia persoanei cu autism reprezinta un mod de viata

Cercetatorii au analizat peste 6,6 milioane de copii care au fost cinceputi in California intre lunile ianuarie 1990 si decembrie 2002, copiii pe care i-au urmarit pana la varsta de 6 ani.

Dintre acestia, se pare ca cel mai mare risc de a dezvolta autism si cele mai multe cazuri diagnosticate cu aceasta boala s-au numarat in randul copiilor conceputi in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie, si mai putin pentru copiii conceputi in celelalte luni.

Specialistii afirma ca una din cauzele principale care ar putea duce la aceasta incidenta a copiilor conceputi in lunile de iarna ar fi expunerea importanta la virusurile din sezonul rece si fluctuatiile de imunitate care au loc in acest sezon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Specialistii de la Universitatea din California ne informeaza ca factorii de meniu sunt foarte importanti in momentul conceperii unui copil, ei putand influenta starea de sanatate a gravidei precum si modul de dezvoltare intrauterina a copilului.

Inclusiv schimbarile de dieta care au loc in sezonul rece, caracterizate prin scaderea fructelor si legumelor crude din meniul zilnic, pot inlfuenta dezvoltarea micutului si pot creste riscul pentru autism.

Conform studiului publicat in revista Epidemiology, riscul pentru autism al copiilor conceputi in luna martie comparativ cu cei conceputi in luna iulie a fost de 16% mai mare, iar pentru cei conceputi in ianuarie fata de cei conceputi in luna Iulie a fost cu 8% mai mare.

Irva Hertz-Picciotto, sef al Diviziei de Sanatate a Mediului de la University of California-Davis School of Medicine sustine ca aceste studii care au la baza influentele variatiilor sezoniere asupra sarcinilor pot aduce informatii importante despre cauzele autismului.

MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Cum influenteaza exact aceste luni de conceptie riscul pentru autism nu se cunoaste inca, insa studiile au demonstrat o incidenta clar superiara a acestei boli in cazul copiilor conceputi in sezonul rece.

Un articol de Iulia D.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri