7 Iulie 2023 publicat în Preconceptie 13 share-uri

Infertilitatea reprezintă o problemă întâlnită tot mai des în societatea modernă, iar cuplurile aflate în această situație caută soluții pentru a-și împlini dorința de a avea copii. În acest articol, îți spunem care sunt principalele tehnici de reproducere umană asistată, precum fertilizarea in vitro (FIV) și inseminarea intrauterină (IUI), dar și cum funcționează fiecare dintre ele. Vom explora procesul pas cu pas al FIV și cum să alegi clinica potrivită. De asemenea, vei afla avantajele și dezavantajele IUI și cum să te pregătești pentru un tratament de reproducere umană asistată. În plus, vom aborda aspectele financiare și implicarea emoțională în acest proces.

Tehnici de reproducere umană asistată: prezentare generală

  • Fertilizarea in vitro (FIV): este cea mai cunoscută și utilizată tehnică de reproducere umană asistată. Procesul de FIV implică stimularea ovariană a femeii pentru a produce mai mulți ovocite, colectarea ovocitelor prin procedura de aspirație foliculară, fertilizarea lor în laborator cu spermatozoizi și transferul embrionilor rezultați în uterul femeii.
  • Inseminarea intrauterină (IUI): este o tehnică ce constă în introducerea directă a spermatozoizilor în cavitatea uterină a femeii, în perioada ovulației, pentru a facilita întâlnirea dintre ovocit și spermatozoid. Spre deosebire de FIV, IUI nu implică manipularea ovocitelor și embrionilor în laborator. Rata de succes pentru această tehnică variază în funcție de vârsta femeii și de alte factori, dar, în general, este mai mică decât în cazul FIV. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: Krakenimages.com/ shutterstock.com

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri