23 Ianuarie 2012 publicat în Bebe 22 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Bebelusii simt nevoia de miscare inca din burtica mamei in timpul dezvoltarii intraterine.

Astfel ca, imediat dupa nastere, medicii pediatri recomanda sa nu infasati bebelusii ci sa ii imbracati in hainute in care ei sa se poata misca in voie in patut, pentru ca bebelusii isi continua singurei miscarile dupa nastere.

Cand puteti incepe gimnastica bebelusului?

Pana in luna a doua de viata bebelusii au tendinta de a pastra “pozitia fetusului” cu piciorusele ghemuite si manutele tinute la piept, astfel ca daca veti incerca sa ii faceti gimnastica bebelusului, acesta va opune rezistenta, avand un tonus destul de mare in picioruse si manute.

Acest tonus scade repede spre luna a treia si bebelusul isi pierde treptat pozitia asemanatoare cu cea din burtica mamei. Astfel ca inca din luna a treia puteti incepe gimnastica pentru bebelus.

De ce este utila gimnastica pentru bebelus?

Gimnastica bebelusului ii dezvolta articulatiile si ii pune sangele in miscare, insa aceasta gimnastica este in mod deosebit importanta pentru sistemul nervos al copilului. Totodata i se dezvolta copilului functiile motrice, invatand si miscari coordonate si nu doar haotice asa cum facea el singur, miscari coordonate ce stimuleaza sistemul nervos.

De asemenea aceste miscari ii vr dezvolta copilului si reflexele de mers mai devreme, astfel incat micutul nu va intarzia sa mearga in picioare.

Gimnastica bebelusilor le stimuleaza acestora si o buna absorbtie a vitaminei D si a calciului, prevenin rahitismul. De asemenea gimnastica asigura pentru bebelus o frumoasa si armoniasa crestere si previne suprapnderabilitatea – “obezitatea infantila”.

Gimnastica bebelusului

Exercitiile trebuie sa fie precedate de un masaj bland. Se pregateste camera si locul unde faceti gimnastica si masaul (se pot face chiar si in patut), cu luminozitate corespunzatoare, eventual cu o melodie dragalasa care stiti ca ii place micutului si il amuza. Este importanta sa faceti masajul si gimnastica intr-o atmosfera amuzanta, vesela.

Atentie insa, nu efectuati masajul si gimnastica daca bebelusul este febril sau prea agitat ori ceva il deranjeaza.

Masajul se face cu uleiuri speciale pentru bebelusi sau chiar in apa la baita zilnica, dinspre terminatia membrului spre radacina acestia. De exemplu dinspre palma spre umar si dinspre glezna spre sold. Masajul va relaxa bebelusul si il va pregati pentru gimnastica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri