Comunicat de presa
Saptamana trecuta, la REGINA MARIA Reteaua privata de sanatate, s-a nascut Vlad. Baietelul nu este un copil oarecare, ci unul care a luptat in burtica mamei lui pentru a avea sansa de a respira normal. In urma cu cateva saptamani, Vlad a primit o sansa la viata printr-o interventie chirurgicala in premiera in Romania, operatia de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero.
Mamica lui Vlad, aflata in cea de-a 29-a saptamana de sarcina, la o ecografie de rutina, a aflat ca bebelusul este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfatuit-o sa mearga la Dl. Dr. Rahimian pentru a avea o a doua parere medicala. Dl. Dr. Rahimian i-a confirmat diagnosticul: in plamanii micutului se acumulase lichid. Daca acesta ar fi crescut in cantitate prea mare, ar fi dus la comprimarea plamanilor. La nastere, copilul ar fi putut prezenta insuficienta respiratorie severa, potential fatala.
Copil salvadat datorita chirurgiei fetale
Dl. Dr. Rahimian le-a vorbit viitorilor parinti despre chirurgia fetala. Desi, initial, acestia au fost tematori, Dl. Dr. Rahimian a petrecut timpul necesar pentru a le prezenta riscurile si beneficiile interventiei intrauterine. Pentru a-i convinge, Dr. Rahimian le-a vorbit despre experienta in lume cu astfel de cazuri si despre ceea ce dansul crede ca ar fi cea mai buna varianta pentru copilul lor. Parintii au inteles ca pot si trebuie sa ia cea mai buna decizie pentru copilul lor. In saptamana urmatoare de sarcina, Dl. Dr. Rahimian a montat la nivelul fatului un sunt toraco-amniotic. Prin acest sunt, lichidul din plamani a fost drenat in lichidul amniotic, ceea ce a permis dezvoltarea plamanilor in utero, acestia ajungand la o marime normala la nastere.
Ce esti hidrotoraxul fetal
„Hidrotoraxul fetal este o acumulare anormala de lichid in cavitatea pleurala a fatului. Lichidul se gaseste intre plamani si peretele toracic, putand fi prezent la nivelul unui singur sau al ambilor plamani. Hidrotoraxul fetal primar sau chilotoraxul este o afectiune relativ rara, aparand la una din 10.000-15.000 de sarcini. Ca urmare a aparitiei tehnicilor prenatale de diagnostic si, in special, a ecografiei fetale, aceasta afecțiune poate fi descoperita din timpul sarcinii, iar in cazuri atent selecționate, poate fi tratata intrauterin.”, declara Dr. Hadi Rahimian Director Medical, Spitalul de Obstretica-Ginecologie REGINA MARIA.“
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară