23 Martie 2012 publicat în Bebe 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si familie organizeaza grupuri terapeutice pentru a ajuta copiii si adolescentii sa se dezvolte prin diferite activitati.

Comunicat de presa

Grupul terapeutic este un spatiu care prin diverse metode de lucru interactive permite copiilor sa exprime dificultatile si blocajele lor si sa reuseasca sa invete noi modalitati eficiente de exprimare si relationare.

Atelierul Play with Baby

Atelierul Play with baby este adresat copiilor care au intre 1-3 ani, o etapa foarte importanta in dezvoltarea copilului in special in dobandirea capacitatii de separare (de a petrece un timp si cu alte persoane in afara mamei sau a familiei) si a capacitatii de a relationa cu alti copii si a se integra in grup. Activitatile specifice sunt orientate spre folosirea jocului pentru a dezvolta atat capacitatea intelectuala, cat mai ales capacitatea de a exprima si de a da o semnificatie trairilor si emotiilor intense si coplesitoare care sunt predominante la această varsta. Prezenta in grup contribuie la dezvoltarea limbajului, la diversificarea modalitatilor de exprimare in plan afectiv si social, la incurajarea initiativei si la cresterea tolerantei la frustrare prin achizitia unor reguli si limite. Activitatile de joaca ( jocuri specifice varstei, desen, modelaj, povesti) vor permite copilului sa se exprime, sa isi dezvolte limbajul si creativitatea, sa dobandeasca anumite reguli si limite, sa-si dezvolte imaginaiia si capacitatea de a relationa.

Frecventa: saptamanal, in fiecare marti ora 17.00

Durata: 1 ora

Costul: 50 lei/sedinta

Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia.

Atelierul de joaca

Aceste atelier este adresat copiilor care au intre 3-6 ani, care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita.Urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste. Aceasta "joaca" poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita.

Frecventa: saptamanal, in fiecare marti ora 18.00

Durata: 1 ora


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri