3 Iunie 2013 publicat în Bebe 14 share-uri

Cresterea bebelusului este un proces de durata, in care rolul parintilor este vital: el se dezvolta prin imitarea lor!

Luna a treia

La trei luni, bebelusul cunoaste o dezvoltare importanta a simturilor. Poate percepe culorile (rosu, verde), distinge gustul acru de cel sarat, prinde obiecte mari, se joaca singur cu manutele, rade, cauta sunetele cu privirea, se uita de la un obiect la altul. Nu poate merge, dar da ‘zdravan’ din picioare.

Luna a patra

Acum intoarce capul spre persoana care il striga, distinge bine gusturile, poate sta sprijinit pe palme, orientandu-si capul in ambele sensuri. Retine obiectele de care este interesat si se bucura la vederea persoanelor apropiate.

Luna a cincea

La 5 luni incepe sa pedaleze, stand pe spate. Isi prinde picioarele cu mainile, incercand sa le duca la gura. Tot acum incepe sa ‘vorbeasca’ prin vocale.
Luna a sasea

La 6 luni poate sta in sezut, fara suport, cu spatele foarte rotunjit. Cimpul lui vizual se largeste. Intoarece capul dupa persoana care vorbeste si chicoteste la auzul unei voci sau unei melodii. Prinde cu toata palma, se apleaca dupa obiecte, tine biberonul si poate rosti primele silabe…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Luna a saptea

Bebelusul reuseste sa se ridice singur in sezut. Se tine de grilajul patului, se intoarce de pe burta pe spate. Arunca obiecte si continua sa emita vocalize.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri