2 August 2013 publicat în Bebe 3 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Baita bebelusului are rolul de a-l mentine curat, de a-i imbunatati circulatia, de a-i stimula pielea si, nu in ultimul rand, de a stabili o conexiune puternica intre mama si copil. Multe mamici isi fac griji insa cu privire la momentul imbaierii. Pentru a le usura munca, specialistul Kidz le vine in ajutor cu sfaturi utile.

8 Sfaturi utile pentru baita bebelusului

• Asigura-te ca ai la indemana tot ce iti trebuie: burete, prosop, sapun, sampon, lotiune de corp cu Ph neutru, hainute.

• Spala-te pe maini inainte de a incepe baia micutului.

• Umple cadita cu apa calduta, nu fierbinte (cam 32 grade C), 5-8 cm si testeaza temperatura apei cu pielea antebratului, deoarece aceasta zona este mai sensibila si vei simti apa exact asa cu o simte si bebelusul.

• Tine bebelusul ferm pe antebrat, sprijinindu-i caputul si gatul, deoarece el are tendinta sa se miste si exista riscul sa iti alunece. Daca nu te descurci de una singura, nu ezita sa ceri ajutor.

• Introdu-l pe micut in apa treptat, pentru a se obisnui cu apa si arunca cu apa calduta pe el in mod regulat pentru a nu-i fi frig in timpul baitei.

• Foloseste un sapun delicat si nu in exces, deoarece pielea bebelusului este foarte sensibila si se poate usca cu usurinta. Spala-l din cap pana in picioare cu o carpa sau un burete moale, acordand o atentie deosebita gatului, deoarece aici se aduna lapte si alte materii organice care pot genera un miros neplacut. Spala-i fata cu musetel.

• Inveleste –l pe cel mic intr-un prosop moale si tamponeaza-i pielea usor, pentru a-l usca.

• Aplica-i pe piele o lotiune hidratanta cu un Ph neutru si fara miros sau, cel mai bine, ulei de masline.

5 Reguli pentru o baita lipsita de incidente

Pentru ca baita celui mic sa se transforme intr-un moment unic de relaxare si placere, specialistul Kidz ti-a pregatit o serie de reguli de care trebuie sa tii cont in momentul baitei.

• Nu lasa copilul nesupravegheat nici macar un moment, deoarece un bebelus se poate ineca in mai putin de 2.5 cm de apa si in mai putin de 60 de secunde. Asa ca lasa deoparte orice alta activitate in momentul in care ii faci baita celui mic.

• Nu lasa niciodata bebelusul in cadita in timp ce apa curge, pentru ca aceasta poate depasi nivelul sau temperatura recomandate.

• Vorbeste cu el in timpul baitei, acest lucru ii va face placere si, in plus, il vei stimula intelectual.

• Nu ii permite celui mic sa atinga robinetele. Acum nu are forta necesara pentru a le deschide, dar va putea face acest lucru in curand, provocand accidente neplacute.

• Asigura-te ca apa este suficient de calda, eventual masoara-i temperatura cu un termometru de baie.

Te-ar mai putea interesa si:

Termometru pentru baie "Ocean"

Termometru baie broscuta

Unghiera pentru bebelusi

Kit ingrijire si igiena nou nascut

Prosop bumbac cu gluga, manusa si bavetica

Citeste si:

Cum ii facem baie?

Baita bebelusului

Cum alegi tetina bebelusului?

Cum alegi scaunul de masina pentru bebelusi?

Baia bebelusului, o experienta speciala cu fiecare ocazie

[email protected]

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri