23 Septembrie 2013 publicat în Bebe 22 share-uri

Colicile bebelusului tau reprezinta o perioada solicitanta atat pentru el, cat si pentru tine. Colicile sunt dureri abdominale puternice cu care cel mic se confrunta din a doua saptamana de viata pana la varsta de 3-4 luni.

Ce sunt colicile?

Colicile nu au o definitie clara, insa sunt intalnite la peste 25 % dintre copii. Colicile nu inseamna ca micutul vostru are o problema de sanatate, ci pur si simplu se confrunta cu niste dureri abdominale foarte intense, crampe sau spasme, generate de o serie de cauze.

Colicile apar inca din primele 2 saptamani de viata ale bebelusului si dureaza pana in jurul varstei de 3 – 4 luni. In tot acest timp, va sfatuim sa aveti rabdare si sa nu cedati sau sa va enervati atunci cand nu reusiti sa il opriti pe micut din plans sub nicio forma.

8 Cauze ale colicilor

Cauzele colicilor sunt diverse si pot varia de la caz la caz. Iata, mai jos, cativa dintre factorii care ar putea duce la aparitia colicilor la bebelusi.

• O problema legata de alimentatie

• O intoleranta sau alergie la formula laptelui, caz in care se recomanda schimbarea formulei laptelui sau inlocuirea lui cu lapte de soia

• Alimentatia nepotrivita a mamei – ar fi bine ca dupa nastere sa tineti un regim si sa renuntati la alimente precum: mazare, fasole, varza, conopida, ceapa, prajeli, oua, lactate, nuci, ciocolata si cafea. Se recomanda consumul de ceai de fenicul, ghimbir, anason si chimen.

• Gazele blocate in intestine

• O reactie la inhalarea fumului de tigara

• Hipersensibilitate la un mediu prea stimulant – mult zgomot, multa lumina

• Fumatul in timpul sarcinii si in casa, dupa nastere

• Introducerea alimentelor solide mai devreme de varsta de 3 luni a bebelusului.

V-ar mai putea interesa si:

9 Pasi esentiali pentru o buna ingrijire a nou nascutului

5 Cele mai frecvente afectiuni ale nou nascutului

Foto mama si bebe@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri