29 Aprilie 2013 publicat în Copil 1 share-uri

Va prezentam cateva sfaturi utile pentru primul an din viata bebelusului, profilaxia rahitismului, programul de vaccinare fiind de mare importanta.

Sfaturi utile pentru o buna ingrijire a nou-nascutului

1 Programul de vaccinare

In maternitate, nou-nascutul primeste vaccinul protector impotriva hepatitei B si a tuberculozei ( vaccinul BCG). Ulterior, el trebuie inscris in evidenta medicului de familie pentru a urma schema obisnuita de vaccinari, conform calendarului national de vaccinari: la 2, 4, 6 si 12 luni.

2 Profilaxia rahitismului

Rahitismul este o afectiune a sistemului osos ce produce deformari ale oaselor si apare cel mai des printr-un aport insuficient de vitamina D.

Aceasta vitamina este responsabila de absorbtia calciului in organism si folosirea lui in sinteza osoasa. Preventia rahitismului se realizeaza din prima saptamana de viata, prin administrarea vitaminei D, pana la 18 luni, 400-800 UI/zi (aproximativ 1-2 picaturi/zi).

Dupa 18 luni, suplimentarea cu vitamina D se face din septembrie pana in aprilie (lunille cu R).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

3 Bataile inimii si respiratia

Sugarul are un ritm respirator si o frecventa cardiaca mai accelerate decat copilul mare sau adultul. Stiind aceasta, mamele nu trebuie sa se ingrijoreze : frecventa respiratorie a nou-nascutului este de 30-40 respiratii/minut, iar ritmul cardiac este usor neregulat, cu o frecventa in medie de 120 batai/minut.

Este doar o perioada de “trecere” si adaptare a sistemului cardiac la mediul extrauterin, amintindu-ne ca, intrauterin, frecventa cardiac este de 250-300 batai/minut .

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri