7 Ianuarie 2021 publicat în Bebe 21 share-uri

Co-sleeping – dormim sau nu in acelasi pat sau in aceeasi camera cu bebelusul? Iata ce inseamna notiunea de co-sleeping, care sunt avantajele si riscurile posibile asociate, precum si cateva sfaturi privind siguranta copilului la somn.

Ce inseamna co-sleeping?

Co-sleeping inseamna, in esenta, sa dormi in imediata apropiere a copilului. Poate fi in acelasi pat sau doar in aceeasi camera. Exista mai multe variante:

  • dormitul in acelasi pat cu bebe – bed-sharing;
  • bebe doarme in patutul sau, care este atasat de patul parintilor – by your side;
  • bebelusul doarme in aceeasi camera cu parintii, insa in patut separat – room-sharing.

Exista chiar patuturi co-sleeper, care se potrivesc cu patul parintilor, astfel incat mama si bebelusul sa fie aproape.

In general, se recomanda ca parintii sa nu doarma in acelasi pat cu bebelusul, dar sa doarma in aceeasi camera in primele 6-12 luni de viata, pentru ca s-a demonstrat ca asta poate reduce riscul de sindrom de moarte subita a sugarului (SIDS) cu pana la 50%.

Avantaje co-sleeping

Multe mame aleg sa doarma in acelasi pat cu bebelusul pentru a fi aproape de el, in contact, si pentru a-l putea hrani mai usor pe timp de noapte – alaptarea pe timp de noapte. Unii parinti dorm impreuna cu bebelusul pentru ca le ofera un sentiment de siguranta si pentru ca se bucura de contactul strans cu cel mic. De asemenea, unora dintre parinti li se pare mai practic. Alaptarea si calmarea bebelusului in timpul noptii pot fi mai usoare. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri