26 Ianuarie 2021 publicat în Bebe 7 share-uri

Pui cu rosii si orez – iata o reteta echilibrata, cu carne, legume si orez, potrivita copiilor dupa varsta de 9 luni. Aceasta mancare este ideala pentru masa de pranz.

De ce este important sa-i oferi copilului mancaruri echilibrate?

Nutritionistii pediatri recomanda introducerea unor feluri de mancare variate si echilibrate in dieta de diversificare a copilului. Obisnuindu-l cu o paleta larga de gusturi si cu alimente sanatoase, vei pune bazele unei diete sanatoase pentru toata viata.

Este esential sa introduci in alimentatia copilului toate elementele nutritive de care are nevoie pentru o crestere sanatoasa si echilibrata: glucide, proteine, grasimi, vitamine, minerale. Pentru aceasta, puiul tau trebuie sa aiba in meniu alimente din toate grupele alimentare:

  • Cereale/fainoase: ca surse de fainoase, supele si piureurile pot fi imbogatite cu cartof, orez sau paste. Din aceasta grupa se poate oferi cate putin la fiecare masa. Ele furnizeaza un aport important de minerale, fibre si calorii.
  • Carne/peste/oua/lapte: sursele de proteine (carnei de pui, curcan, vita, peste, oua) sunt foarte importante in dieta celui mic, deoarece aduc fier si aminoacizi extrem de necesari cresterii sanatoase. Carnea, in special de pasare si peste, trebuie sa se regaseasca in combinatie cu legume la masa principala a zilei.
  • Legume: sunt printre primele alimente introduse in prima etapa de diversificare si este bine ca micutul sa fie obisnuit cu gusturile unor legume cat mai variate. Alege legume proaspete, preferabil din culturi ecologice: morcovi, dovlecel, telina, patrunjel, spanac, fasole verde, praz, conopida, broccoli, dovleac, rosii, sparanghel.
  • Fructe: la gustarea de dimineata este bine sa ii oferi copilului fructe pasate, crude sau sub forma de compot fara zahar.
  • Grasimi: este bine sa utilizezi grasimi sanatoase: ulei de masline, unt, iaurt integral, smantana.

Pui cu rosii si orez – ingrediente si mod de preparare

Rosiile sunt considerate alimente acide, motiv pentru care pot fi incluse in alimentatia bebelusului doar dupa varsta de 9 luni (rosia la bebelusi). Atentie! Rosiile vor fi oferite copilului de varsta mica doar gatite si fara seminte. Dupa ce se incheie diversificarea si pe masura ce copilul creste, feliute mici de rosii decojite pot fi incluse si la gustarile dintre mese. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun!

Foto articol: De la MOUTASEM PHOTOGRAPHY/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri