19 Ianuarie 2021 publicat în Bebe 17 share-uri

Budinca de gris cu mere – iata o reteta de diversificare pe care copilul tau o va adora. Afla cum se prepara acest desert sanatos si gustos, potrivit pentru bebelusi incepand de la 9 luni.

Budinca in alimentatia bebelusilor

Budinca este un preparat nutritiv, echilibrat si extrem de versatil. Intr-o budinca pot fi incluse: cereale (gris de grau, fulgi de ovaz, quinoa sau bulgur), lactate (lapte, iaurt, smantana sau branza de vaci), oua. Aceasta este compozitia de baza. Daca dorim o budinca desert, atunci putem adauga fructe: mere, pere, capsuni, piersici, caise, fructe de padure s.a. Daca preparam o budinca pentru masa principala, atunci adaugam legume: morcovi, dovlecei, praz, fasole verde, mazare, broccoli, conopida s.a. Asadar, o budinca este o sursa echilibrata de: glucide, proteine, grasimi sanatoase, fibre, vitamine si minerale.

In ceea ce priveste alimentatia copiilor, principalele avantaje ale budincilor sunt urmatoarele:

  • au gust bun si copiii le accepta cu usurinta;
  • reprezinta o modalitate placuta de a convinge copilul sa manance legume sau fructe;
  • ofera copilului o masa echilibrata, fiind sursa de cereale, proteine, fibre, vitamine si minerale;
  • pot include cereale, cum ar fi fulgii de ovaz, sau proteine, cum ar fi branza de vaci, pe care altfel copilul nu le-ar manca.

Iata o reteta de bundica potrivita atat ca desert, cat si ca gustare intre mese sau chiar ca masa principala la micul dejun. Budinca de gris cu mere poate fi oferita copiilor incepand de la varsta de 9 luni. Este delicioasa si hranitoare, fiind pe placul chiar si al celor mai mofturosi bebelusi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Budinca de gris cu mere – ingrediente si mod de preparare

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 15 g gris
  • 2 oua ... > Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri