Budinca in alimentatia bebelusilor
Budinca este un preparat nutritiv, echilibrat si extrem de versatil. Intr-o budinca pot fi incluse: cereale (gris de grau, fulgi de ovaz, quinoa sau bulgur), lactate (lapte, iaurt, smantana sau branza de vaci), oua. Aceasta este compozitia de baza. Daca dorim o budinca desert, atunci putem adauga fructe: mere, pere, capsuni, piersici, caise, fructe de padure s.a. Daca preparam o budinca pentru masa principala, atunci adaugam legume: morcovi, dovlecei, praz, fasole verde, mazare, broccoli, conopida s.a. Asadar, o budinca este o sursa echilibrata de: glucide, proteine, grasimi sanatoase, fibre, vitamine si minerale.
In ceea ce priveste alimentatia copiilor, principalele avantaje ale budincilor sunt urmatoarele:
- au gust bun si copiii le accepta cu usurinta;
- reprezinta o modalitate placuta de a convinge copilul sa manance legume sau fructe;
- ofera copilului o masa echilibrata, fiind sursa de cereale, proteine, fibre, vitamine si minerale;
- pot include cereale, cum ar fi fulgii de ovaz, sau proteine, cum ar fi branza de vaci, pe care altfel copilul nu le-ar manca.
Iata o reteta de bundica potrivita atat ca desert, cat si ca gustare intre mese sau chiar ca masa principala la micul dejun. Budinca de gris cu mere poate fi oferita copiilor incepand de la varsta de 9 luni. Este delicioasa si hranitoare, fiind pe placul chiar si al celor mai mofturosi bebelusi.
Budinca de gris cu mere – ingrediente si mod de preparare
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 15 g gris
- 2 oua ... > Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Foto articol: pexels.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă