12 Ianuarie 2021 publicat în Bebe 2 share-uri

Activitati Montessori pentru bebelusi – Principiile filosofiei Montessori pot fi aplicate inca de la nastere. Conform conceptului de „minte absorbanta” pe care Maria Montessori l-a consacrat, bebelusii au capacitatea de a „absorbi” informatiile despre lume la care sunt expusi inca din primele zile de viata, aceasta capacitate dezvoltandu-se pe masura ce ei cresc.

Indiferent daca veti opta pentru acest stil de educatie si mai tarziu in dezvoltarea copiilor, fie ca doriti sa le oferiti copiilor activitati variate ca stil si ideologie de invatare, va puteti inspira din acestei idei de activitati Montessori pentru bebelusi.

Filosofia Montessori si activitati Montessori pentru bebelusi

Maria Montessori a pus bazele pedagogiei care ii poarta numele si care astazi a devenit extrem de populara, nu doar in tara noastra, ci peste tot in lume.

Maria Montessori a elaborat aceasta pedagogie, pe baza observatiilor si descoperirilor pe care le-a facut lucrand cu copiii.

Cateva idei de baza care stau la baza filosofiei Montessori sunt:

  • Pana la varsta de 3 ani, mintea unui copil absoarbe toate informatiile din mediul sau, exact asa cum un burete se imbiba cu apa. Acesta este si motivul pentru care primii 3 ani din viata sunt considerati fundamentali pentru dezvoltarea celor mici.
  • Fiecare copil are “perioade sensibile”, adica anumite perioada in care le este natural sa dobandeasca anumite abilitati; de exemplu: coordonarea miscarilor, rafinarea simturilor, limbajul, comportamentul social.
  • Toti copiii sunt exploratori ai mediului si sunt intr-un permanent proces de invatare.

Mai multe informatii despre filosofia si principiile Montessori cititi in acest articol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Putem aplica principiile Montessori inca din primele zile dupa nastere, iar cateva exemple sunt prezentate in continuare. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri