Indiferent daca veti opta pentru acest stil de educatie si mai tarziu in dezvoltarea copiilor, fie ca doriti sa le oferiti copiilor activitati variate ca stil si ideologie de invatare, va puteti inspira din acestei idei de activitati Montessori pentru bebelusi.
Filosofia Montessori si activitati Montessori pentru bebelusi
Maria Montessori a pus bazele pedagogiei care ii poarta numele si care astazi a devenit extrem de populara, nu doar in tara noastra, ci peste tot in lume.
Maria Montessori a elaborat aceasta pedagogie, pe baza observatiilor si descoperirilor pe care le-a facut lucrand cu copiii.
Cateva idei de baza care stau la baza filosofiei Montessori sunt:
- Pana la varsta de 3 ani, mintea unui copil absoarbe toate informatiile din mediul sau, exact asa cum un burete se imbiba cu apa. Acesta este si motivul pentru care primii 3 ani din viata sunt considerati fundamentali pentru dezvoltarea celor mici.
- Fiecare copil are “perioade sensibile”, adica anumite perioada in care le este natural sa dobandeasca anumite abilitati; de exemplu: coordonarea miscarilor, rafinarea simturilor, limbajul, comportamentul social.
- Toti copiii sunt exploratori ai mediului si sunt intr-un permanent proces de invatare.
Mai multe informatii despre filosofia si principiile Montessori cititi in acest articol.
Putem aplica principiile Montessori inca din primele zile dupa nastere, iar cateva exemple sunt prezentate in continuare. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: Pexels.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară