1 Februarie 2021 publicat în Bebe 3 share-uri

Greutatea si inaltimea copilului in functie de varsta – iata cum creste copilul in greutate si inaltime in functie de varsta, care sunt factorii ce influenteaza cresterea si tabele cu greutatea si inaltimea medie.

Introducere

Este normal ca bebelusii sa piarda din greutate in primele cateva zile dupa nastere. Bebelusul va fi cantarit in primele 2 saptamani pentru a va asigura ca isi recapata greutatea. Dupa primele 2 saptamani, bebelusul trebuie cantarit:

  • o data pe luna pana la varsta de 6 luni;
  • o data la 2 luni de la 6 la 12 luni;
  • o data la 3 luni peste varsta de 1 an.

Bebelusul va fi, de obicei, cantarit mai des decat de obicei daca exista anumite ingrijorari cu privire la sanatatea sau cresterea sa. Cresterea copilului va fi inregistrata pe diagramele de crestere. Aceste diagrame arata tiparul de crestere pe care il urmeaza de obicei copiii sanatosi, indiferent daca sunt alaptati, hraniti cu formula sau se foloseste un amestec al celor doua. Baietii si fetele au diagrame diferite, deoarece baietii tind sa aiba greutate mai mare si sa fie mai inalti, iar modelul lor de crestere este usor diferit. Liniile curbe de pe diagrame se numesc percentile. Acestea arata cresterea medie in greutate si inaltime pentru bebelusii de diferite varste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti 

Cresterea in greutate

De obicei, bebelusul va lua in greutate cel mai rapid in primele 6 – 9 luni. Rata de crestere va incetini treptat pe masura ce copilul devine mai activ fizic. Daca bebelusul sau copilul este bolnav, cresterea in greutate poate incetini o perioada. De obicei, va reveni la normal in decurs de 2 – 3 saptamani. Copiii experimenteaza cea mai rapida crestere in greutate in copilarie. Majoritatea bebelusilor isi dubleaza greutatea la nastere intre 4 – 6 luni si o tripleaza pana la varsta de 1 an. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri