13 Iulie 2021 publicat în Bebe 2 share-uri

Orice plimbare a bebelusului cu masina trebuie facuta in conditii de siguranta deplina si confort. Aflati care sunt echipamentele si accesoriile esentiale pentru securitatea bebelusului in autoturism.

In tara noastra, legislatia rutiera impune parintilor sa transporte copiii, cu varste cuprinse intre 0 si 10 ani, intr-un scaun auto adaptat greutatii si lungimii acestora. Dupa varsta de 10 ani si in conditiile in care copilul a atins inaltimea de 1,35 m, el poate calatori pe bancheta din spate cu centura de siguranta. Aceste reguli sunt esentiale nu doar din punct de vedere al legislatiei rutiere, ci si pentru siguranta si linistea familiei.

Ce trebuie sa stiti inainte achizitionarea unui scaun auto pentru copii?

Primul pas important este sa cumparati un scaun auto nou, deoarece in spatele scaunelor auto de ocazie se pot ascunde numeroase riscuri. Pe de o parte, un scaun auto implicat intr-un accident rutier nu mai asigura un nivel maxim de siguranta. Pe de alta parte, unui scaun auto vechi ii pot lipsi anumite componente, sisteme de protectie si instalare, manualul de utilizare. Toate acestea inseamna un scaun auto necorespunzator, care devine un potential pericol pentru copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SORIN ZAHARIA ESTE CÂȘTIGĂTORUL PRIMEI EDIȚII A ROMANIAN SUSHI CUP Organizează spațiul din casă în 5 pași simpli Bianca Duma: “Cred că oricarei femei îi face plăcere să folosească un produs cu proprietăți de hidratare intense, dar și cu un aport senzorial.”

Atunci cand vine vorba de achizitionarea unui scaun auto nou, verificati daca indeplineste urmatoarele standarde:

  • sa fie omologat conform normelor internationale de siguranta;
  • sa fie prevazut cu sistem de instalare ISOFIX;
  • sa fie adaptat varstei, greutatii si lungimii copilului;
  • sa dispuna de sisteme de protectie impotriva impactului;
  • sa se adapteze etapelor de dezvoltare ale copilului;
  • sa contina materiale de calitate, fara substante nocive.

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: Tomsickova Tatyana/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri