30 Martie 2022 publicat în Bebe 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Citeste mai multe despre ecografia transfontanelara la bebelusi – cand se poate efectua, ce beneficii are, ce probleme poate depista si ce implica.

Ce este ecografia transfontanelara?

Ecografia transfontanelara este o procedura imagistica ce foloseste ultrasunetele pentru a obtine imagini de la nivelul creierului la bebelusi. Se efectueaza la bebelusi, inainte ca oasele craniului sa se uneasca in totalitate. Este o procedura sigura, neinvaziva si nu utilizeaza radiatii.

Se efectueaza la nivelul fontanelelor pentru a examina structurile creierului. La copiii mai mari si la adulti, oasele craniului blocheaza undele sonore. Insa, fontanelele permit trecerea ultrasunetelor – fereastra ecografica. Aceasta procedura este la fel ca ecografia abdominala sau tiroidiana, de exemplu, doar ca se face la nivelul fontanelelor la bebelusi.

Fontanelele sunt acele zone moi de la nivelul capului bebelusului, cand oasele craniului inca nu s-au inchis complet. La bebelusi, fontanela este o fereastra ecografica ce permite examinarea structurilor cerebrale. Dupa ce fontanelele se inchid, ecografia transfontanelara nu mai poate fi facuta, pentru ca ultrasunetele nu trec prin os. Despre fontanelele la bebelusi poti citi pe larg aici.

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri