25 Iulie 2024 publicat în Bebe 32 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Afla de ce sunt administrate vaccinurile la o varsta atat de frageda direct de la domnul Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor?

De ce sunt administrate vaccinurile la o varsta atat de frageda?

https://www.facebook.com/comunitatemamisicopilul/videos/571402083695810/?v=571402083695810

– transcriere video interviu cu Dr. Adrian Craciun –

Nu inteleg de ce in Romania lumea este asa de circumspecta. Probabil ca nu s-a explicat exact ce inseamna un vaccin. Ganditi-va ca acum aproape 700 de ani ciuma a injumatatit Europa. Ganditi-va ca la sfarsitul Primului Razboi Mondial gripa spaniola a omorat intr-un an de zile (1918-1919) de 5 ori mai multi oameni decat Primul Razboi Mondial. Si ca multe afectiuni, cum este tuberculoza (nu la noi in tara), poliomielita au fost eradicate prin vaccinare.

Ce inseamna, practic, vaccinarea? Vaccinarea inseamna anticorpi fara boala. Inainte din epidemii scapau oamenii cei mai rezistenti, care dupa boala ramaneau cu acesti anticorpi si nu o mai faceau a doua oara. Vaccinarea inseamna introducerea in corpul organismului cantitati foarte mici de virus modificat care nu face nimic altceva decat sa declanseze productia de anticorpi. Adica practic ai niste soldatei acolo in momentul in care intri in contact cu boala respectiva te protejeaza.

De ce se face la o varsta mica? Din doua motive. In primul rand, la o varsta mica imunitatea organismului este foarte crescuta si atunci se creeaza foarte repede anticorpii. De exemplu, un copil care se vaccineaza de hepatita B are mult mai multi anticorpi si este mai bine protejat decat un adult – vaccinul se poate face, bineinteles, si la adulti. Iar al doilea motiv este pentru faptul ca copilul trebuie protejat de cand este mic. Una este sa faci, cum sa spun eu, sa zicem poliomielita, difterie, tetanos, hepatita B, orice alta boala cand copilul este mare si alta e s-o faci ca nou nascut sau sugar.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: New Africa /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri