26 Iulie 2024 publicat în Bebe 4 share-uri

Sunteti in etapa de diversificare iar bebelusul are 6luni+? Este timpul sa introduceti cartofii dulci in alimentatie, printr-un piure de cartofi dulci delicios si sanatos. Aflati cum se prepara piureul de cartofi dulci pentru bebelusi, in randurile de mai jos.

Cartofii dulci – beneficii pentru sanatate

Cartofii dulci sunt bogati in beta-caroten, excelenti pentru alimentatia bebelusilor dar si a adultilor. Cartofii dulci sunt recomandati si in sarcina, dar si pe perioada alaptarii. Ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, au un continut mare de antioxidanti si ajuta la scaderea inflamatiilor din organism, precum si la preventia diverselor tipuri de cancer.

Cartoful dulce poate fi de mai multe culori: portocaliu, maro sau chiar mov! Se recomanda gatirea la cuptor, metoda detaliata mai jos, prin care se pastreaza coaja subtire, deoarece aceasta contine o buna parte de minerale, vitamine si antioxidanti.

Nu se recomanda sa hraniti bebelusului cu mai mult de o leguma bogata in beta-caroten pe zi – de exemplu nu combinati cartofi dulci cu morcovi. Nu exista efecte nocive pentru sanatate, insa culoarea pielii bebelusului poate deveni portocalie daca dieta sa este mult prea bogata in beta-caroten.

Cititi mai multe pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: New Africa /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri