Sparanghel pentru bebelusi – dupa varsta de 10 luni poate fi introdus in alimentatia copilului sparanghelul, o leguma bogata in vitamine, minerale, antioxidanti. Iata cinci moduri in care se poate prepara sparanghelul in retete de diversificare.

Sparanghel pentru bebelusi – beneficii

Desi exista tendinta de a limita retetele la cateva legume cunoscute si acceptate usor de copil (cartofi, morcovi, dovlecei), tot mai multe mamici isi indreapta atentia si catre varietati exotice: cartof dulce, sparanghel, broccoli, avocado. Aceste legume se gasesc in prezent si la noi si ar fi bine sa le faci cunoscute copilului. Cu cat iti vei obisnui prichindelul de mic cu texturi, gusturi si arome diferite, cu atat vei avea mai multe sanse ca el sa manance de toate.

Considerat o delicatesa si legumă „regală”, sparanghelul (Asparagus officinalis) are o savoare deosebita si o textura placuta. Dupa primele etape de diversificare, meniul copilului tau poate fi imbogatit si cu sparanghel. La fel ca broccoli sau conopida, sparanghelul poate fi putin mai greu de digerat pentru stomacelul bebelusului, motiv pentru care nu trebuie folosit de la inceputul diversificarii. Este bine sa astepti pana cand bebelusul implineste 10-12 luni pentru a-i oferi preparate cu sparanghel.

Sparanghel – proprietati si compozitie nutritionala

Sparanghelul contine carbohidrati, proteine, fibre sanatoase si asigura micronutrienti esentiali, printre care: vitamina A, tiamina, niacina, riboflavina, acid folic, vitamina K, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor si seleniu. Cu cat este mai proaspat, cu atat este mai bogat in vitamina C. In plus, sparanghelul are o combinatie unica antioxidanti, importanti pentru imunitate, si un aminoacid numit asparagina, care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: chettarin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri