Piureurile preparate acasa nu sunt doar mai convenabile ca pret, dar si mai sanatoase si mai benefice pentru bebe. Parintii care prefera hrana pentru copii preparata casa au mai multe motive pentru alegerea lor, fie ca e vorba de dorinta personala de selectare a ingredientelor, fie din dorinta de a evita adaosurile sau din considerente financiare.

Piureurile pot fi oferite copiilor incepand cu varsta de 4-6 luni, odata cu inceperea diversificarii.

Echipamente pentru prepararea piureurilor pentru bebelusi

Sa prepari acasa piureuri pentru bebe nu e asa de greu pe care ar parea. Ai nevoie doar de putin timp, de alimente proaspete si de echipamentul potrivit. Exista pe piata o multitudine de echipamente moderne de preparare a piureurilor pentru bebelusi, dar majoritatea sunt costisitoare si ulterior nu iti vor mai fi de folos dupa ce copilul creste.

Un simplu blender este suficient pentru a pasa mancarea, fiind la fel de eficient. Daca nu ai blender, poti folosi cu usurinta si un dispozitiv manual pentru pasare, cum e un pasator pentru cartofi. De asemeneam mai sunt disponibile o serie de dispozitive manuale de pasat legume cu sita, din otel inoxidabil.

Exista pe piata si o serie de multifunctionale care incorporeaza atat dispozitiv de pasare, cat si dispozitiv de preparare la aburi si/sau de stocare a alimentelor, dar acestea sunt destul de scumpe.

Cu ce pasam legumele si fructele?

Iata o trecere in revista a echipamentelor pentru prepararea piureurilor pentru bebe, de la cele mai moderne si performante, la cele mai simple, la indemana oricui:

  • Multifunctionale all-in-one – Cele mai noi produse in materie de astfel de echipamente sunt multifunctionalele tip all-in-one, care prepara la aburi legumele si fructele, dispune si de un tocator/pasator incorporat, iar unele modele dezgheata portiile de piure depozitate la congelator si au si sisteme de stocare.
  • Blender sau robot de bucatarie automat
  • Mixer vertical
  • Tocator/maruntitor manual (din plastic)
  • Tocator/maruntitor cu sita, din otel inoxidabil
  • Masina de tocat
  • Pasator de legume
  • Furculita

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Tatevosian Yana /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri