IN ACEST ARTICOL:
Nou-nascutii sunt predispusi la anumite afectiuni mai mult decat copii mari sau adultii, deoarece sistemul lor imunitar este insuficient dezvoltat si nu poate lupta eficient cu diferitele infectii virale, bacteriene sau parazitare.
In marea majoritate a cazurilor, diareea trece de la sine in aproximativ 2 saptamani. Daca episodul diareic dureaza mai mult de 14 zile, suntem nevoiti sa apelam la medicul pediatru.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l cunoasca parintii cu privire la tratamentul diareei este ca, din cauza faptului ca bebelusul pierde multa apa prin scaun, acesta se poate deshidrata si este indicat ca bebelusul sa primeasca lichide din abundenta.
Este contraindicata administrarea medicamentelor anntidireice la nou-nascuti!

4. Varsaturile
Varsaturile apar la nou-nascuti ca urmare a exceselor alimentare, consumului de alimente alterate, raceala, dar adeseori sunt o urmare a infectiei tubului digestiv produsa de virusuri, bacterii sau paraziti.
Adesea, varsaturile sunt insotite de febra si diaree, si, ca si in cazul acestor afectiuni, trebuie sa ne asiguram ca bebelusul este bine hidratat,deoarece prin varsatura el pierde o cantitate semnificativa de apa si saruri din organism.

De regula, nou-nascutul va tolera hrana abia dupa cateva zile dupa ce au disparut crizele de varsatura.
Bebelusul trebuie sa primeasca lichide din abundenta si solutii electrolitice (se gasesc la farmacie). Daca dupa o saptamana simptomele si varsaturile nu inceteaza, trebuie sa consultati medicul.

5. Colicile abdominale
Colicile reprezinta un termen utilizat pentru descrierea plansului sugarilor care nu au nicio problema de sanatate. Daca nou-nascutul are pana in 4 luni si plange ore bune pe zi fara intrerupere si nu are o explicatie medicala pentru acest plans, atunci este vorba de colici.
Colicile nou-nascutului apar cu precadere seara sau noaptea din prima luna de viata si dureaza aproximativ pana la varsta de 5 luni.
Cauzele colicilor nu sunt cunoscute in totatlitate, s-au format multe teorii pe aceasta tema.
Din cauza plansului fara intrerupere, ore in sir, sugarul se epuizeaza si astfel :
- Se poate deshidrata
- scadea in greutate
- fi somnolent
- varsa
Pentru a calma un copil cu colici, puteti sa-i oferiti suzeta, puteti sa-l leganati, sa-i vorbiti; nici o plimbare in carucior nu strica. Unii copii adora sa fie tinuti in brate, astfel ca un port bebe v-ar fi de ajutor sa plimbati bebelusul dupa dumneavoastra in timp ce va ocupati de treburile casnice si sa-i vorbiti in acelasi timp.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri