In ultimii ani, numarul mamelor care isi alapteaza copiii a scazut drastic, desi nici medicii, nici cartile de specialitate nu atesta hrana artificiala si "formulele" de lapte ca fiind mai bune decat laptele de san.
Invatarea alaptarii

Tehnica alaptarii este dificila la inceput, si necesita multa rabdare din partea mamei, dar ea se invata...Mamica si puiul ei invata unul de la altul aceasta tehnica, inca din primele ore de la nastere.

Mama trebuie sa invete micutul sa manance, ajutandu-l: sa prinda mamelonul, sa-si gaseasaca singur pozitia comoda de supt. Trebuie sa te asiguri ca micutul nu inghite aer, si el nu trebuie lasat sa adoarma la san, deoarece se va obisnui cu dormitul in brate si il vei dezvata greu.

Cum ne dam seama daca tehnica folosita pentru alaptare este corecta? Mamelonul se afla in gura bebelusului, acesta sugand ritmic, iar mama nu simte durere in mameloane in timpul alaptarii.

Daca dupa alaptat sanii nu dor, sunt moi si pufosi, iar copilul ia treptat in greutate, doarme bine si se trezeste periodic pentru o noua masa la san, atunci tehnica folosita de mama are succes.

Cand are loc si cat timp dureaza masa la san a sugarului?

Copilasul trebuie pus la san de fiecare data cand are nevoie. La inceput, pauzele vor fi foarte scurte, deoarece el suge mai putin si mai des, la fiecare 2 ore cu pauze de 4 ore in timpul noptii. Cand creste cantitatea de lapte baut, atunci pauzele devin mai lungi (4 ore).

Masa poate sa dureze cat timp vor mama si copilul. Pe parcursul alaptarii, micutul oboseste si face pauze mici - acestea nu sunt un semn ca a terminat masa. Ne dam seama ca sugarul a terminat cu suptul cand face o pauza un pic mai lunga, de aproximativ 1 minut.

Regula este de a oferi un san la o masa, pentru a fi golit in totalitate, iar la masa urmatoare celalalt san.

Pregatirea mamei pentru alaptare

Mama trebuie sa se pregateasca pentru masa micutului inainte de a-l trezi pe acesta din somn, altfel el va deveni agitat, nervos si poate intampla chiar sa refuze sanul sau sa se plictiseasca si sa adoarma.
Inainte de a alapta, mama isi va prinde parul, va indeparta sutienul si tampoanele sterile de pe mameloane si va spala sanii, areolele si mameloanele cu comprese sterile inmuiate in apa calduta.

Pozitia adoptata in timpul alaptarii
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri