Aceste preparate pot fi introduse in alimentatia sugarului incepand cu luna a patra. Se recomanda ca legumele sa fie gatite prin fierbere, apoi pasate cu mixerul sau cu blenderul si transformate intr-o pasta pe care o numim piure.

Aceste preparate pot fi introduse in alimentatia sugarului incepand cu luna a patra. Se recomanda ca legumele sa fie gatite prin fierbere, apoi pasate cu mixerul sau cu blenderul si transformate intr-o pasta pe care o numim piure.

Noile alimente se introduc treptat in meniul bebelusului, incepand cu cantitati mici, apoi crescandu-le progresiv. Multi dintre sugari nu agreeaza anumite legume sau fructe, nu incercati sa-i obligati sa manacance din dorinta ca mai tarziu sa nu fie mofturosi, ci strecurati bucatele din alimentele pe care le refuza in piureul preparat, pentru a se obisnui treptat cu gustul. Daca alegeti sa hraniti nou-nascutul cu alimente din comert, sunt de preferat conservele cu un singur preparat (contin un singur tip de leguma sau fructa) astfel ca mamica sa stie ce aliment a provocat o eventuala alergie aparuta bebelusului ei.
Dintre legume se recomanda: morcovul, patrunjelul, mazarea, sfecla rosie, telina, dovleceii, fasolea verde,cartofii. Fructele indicate pentru bebelusi sunt: bananele, piersicile, merele, caisele, lamaile.

Piureul de legume

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

250g legume ( morcov, catof, mazare etc)
  • 1 lingurita unt (nu margarina)
  • 3 linguri lapte caldut
  • Un varf de cutit de sare

Legumele se fierb, apoi se strecoara. Se paseaza bine cu mixerul sau robotul de bucatarie, adaugandu-se treptat laptele, untul si sarea pana cand legumele capata o consitenta cremoasa. Se hraneste sugarul cat timp piureul este inca caldut.

Piureul de fructe

Ingrediente necesare:

  • O banana mare coapta bine
  • 2-3 mere rase
  • O portocala coapta
  • 1 lingurita miere
  • Biscuiti
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura branza de vaci

Fructele se paseaza bine cu mixerul sau la blender. Peste fructe se pot adauga dupa gust si preferinte cativa biscuiti, cateva linguri de lapte sau branza de vaci pentru a modifica consistenta si gustul piureului. Recomandam ca in schimbul zaharului, pentru a indulci piureul de fructe sa adaugati miere. Zaharul favorizeaza aparitia cariilor, dar si obisnuieste copilul cu un regim alimentar cu dulciuri rafinate si astfel predispune la obezitate.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri