Toti tinerii parinti se confrunta cu aceasta mare problema: somnul bebelusului.

Toti tinerii parinti se confrunta cu aceasta mare problema: somnul bebelusului. Inca din prima luna de viata micutul se trezeste noaptea la intervale scurte de timp si plange, iar parintii nu se pot odihni, sunt stresati si obositi.
Bebelusii nu au orientare temporala, nu pot distinge ziua de noapte si astfel se trezesc la orice ora in special ca sa manance, deoarece stomacelul lor este mic si se goleste repede.

Cat timp doarme micutul?

In prima luna de viata, nou-nascutul doarme aproximativ 20 de ore pe zi, in reprize de cate 2-4 ore, trezindu-se pentru a manca. Somnul bebelusului se desfasoara in etape scurte,mai mult superficial decat profund. De aceea, se poate trezi foarte usor, chiar la cel mai mic zgomot.
Pana la varsta de 3 luni, durata somnului total scade la 15 ore, din care 8-9 ore pe timpul noptii.
Durata somnului pe parcursul noptii variaza, astfel ca in primele 6 luni copilul se va trezi de cateva ori pe nopate, iar spre sfarsitul primului an somnul pe timpul noptii va fi intrerupt doar o data si de asemenea mesele pe timp de noapte tind sa dispara.
La 9 luni copilul doarme aproximativ 14 ore si incepe sa viseze cu adevarat, creierul procesand evenimentele petrecute pe parcursul zilei.
Pana la varsta de 1 an, durata somnului scade la 13 ore.
Pe masura ce creste, bebelusul va avea nevoie de mai putin somn si va dormi mai mult timp fara sa se trezeasca.

Cum si unde trebuie sa doarma?
Specialistii recomanda ca bebelusii sa doarma pe spate, nu pe o parte sau pe burta deoarece exista pericolul de asfixie. De asemenea, nu este recomandat sa fie invelit cu plapuma, ci cu o paturica care sa nu fie trasa mai sus de trunchi pentru a evita ca printr-un accident paturica sa-I acopere fata si asesta sa nu mai poata respira.
Nou-nascutii nu nevoie de perna sub cap. Este bine ca toate asternuturile folosite sa fie din bumbac.
Foarte utila este suzeta, care obliga micutul sa respire pe nas si nu pe gura, scazand riscul eventualelor accidente.
In primele luni de viata, patutul trebuie plasat in camera unde dorm parintii, pentru a fi cat mai aproape de micut si a-l supraveghea mereu. Daca patutul ar fi plasat intr-o alta camera, ar fi prea departe de parinti, existand riscul sa nu-l auda cand plange si sa nu poata sa intervina repede in cazul in care copilul se trezeste.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Leagăn pentru toată copilăria Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri