In timp poti micsora timpul de alaptare pana la jumatate. Astfel, cantitatea de lapte pe care copilasul o suge la o masa nu-i mai este suficienta si va incepe sa fie nevoie de hrana suplimentara, iar alaptatul va scadea in importanta.
Vei avea nevoie de tact atunci cand vei dori sa-l dezveti de suptul la san seara, inainte de culcare, deoarece micutul si-a format din asta un ritual, mergand la culcare in compania sanului mamei. Incearca sa gasesti metode prin care sa schimbi obiceiurile cu care l-ai invatat pe copilas sa adoarma. In timpul zilei il poti antrena in diferite activitati interesante care sa-i solicite energia si astfel sa fie mai obosit seara si sa adoarma mai usor.
Nu uita sa ai grija si de tine in aceasta perioada pentru a evita inflamarea si senzatia de tensiune in sani. Odata cu inceperea intarcarii, cantitatea de lapte din sani va scadea treptat, dar la inceput va trebui sa apelezi la pompele pentru muls sau sa-ti golesti singura sanii- atentie nu-i goli de tot, ci doar pana eliberezi tensiunea acumulata pentru a da de stire organismului ca doresti sa incetezi perioada de alaptare.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?