Stii bine ca in timpul alaptarii ai pus bazele unei relatii emotionale unice, cum numai intre o mama si odorul ei poate exista, asa ca, atunci cand vine momentul sa-l intarci este posibil sa te simti exclusa.
Puiutul tau este obisnuit cu un anumit orar al meselor si poti folosi acest lucru in favoarea ta. Poti incerca sa amani alaptatul sau sa-i atragi atentia cu alte activitati interesante, cu plimbari, jocuri sau vizite pe la prieteni sau rude- ii poti explica ca nu-l poti hrani la san pana ce nu ajungeti acasa.
In timp poti micsora timpul de alaptare pana la jumatate. Astfel, cantitatea de lapte pe care copilasul o suge la o masa nu-i mai este suficienta si va incepe sa fie nevoie de hrana suplimentara, iar alaptatul va scadea in importanta.

Vei avea nevoie de tact atunci cand vei dori sa-l dezveti de suptul la san seara, inainte de culcare, deoarece micutul si-a format din asta un ritual, mergand la culcare in compania sanului mamei. Incearca sa gasesti metode prin care sa schimbi obiceiurile cu care l-ai invatat pe copilas sa adoarma. In timpul zilei il poti antrena in diferite activitati interesante care sa-i solicite energia si astfel sa fie mai obosit seara si sa adoarma mai usor.

Nu uita sa ai grija si de tine in aceasta perioada pentru a evita inflamarea si senzatia de tensiune in sani. Odata cu inceperea intarcarii, cantitatea de lapte din sani va scadea treptat, dar la inceput va trebui sa apelezi la pompele pentru muls sau sa-ti golesti singura sanii- atentie nu-i goli de tot, ci doar pana eliberezi tensiunea acumulata pentru a da de stire organismului ca doresti sa incetezi perioada de alaptare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri