Comunicarea verbala cu bebelusul este dificila, dar, folosind limbajul trupului, micutul iti transmite starile de spirit pe care le traieste, emotiile, placerile sau neplacerile. Prin intermediul masajului, atat ca mama, cat si ca tata, poti crea momente unice intre tine si bebe, consolidand si transforand relatia ta cu cel mic in una demna de invidiat.
Camera in care copilul beneficiaza de masaj trebuie sa fie curata, ferita de zgomote si agitatie si sa aiba o temperatura de 22- 23 C. Pentru a-l ajuta sa se relaxeze si mai mult si pentru a crea o atmosfera cat mai intima, lasa in surdina sa cante o muzica clasica, linistitoare.

Tenhica masajului

Inainte de a incepe masajul, asigura-te ca mainile tale sunt curate si ai unghiile taiate, pentru a nu-l zgaria pe bebe.

Inainte de a incepe masajul, joaca-te un pic cu copilul pentru a-l induce in atmosfera, iar pe tot parcursul sedintei pastreaza contactul vizual cu el si fii receptiva la semnele pe care ti le transmite prin limbajul corporal.

Pana la varsta de 4 luni, se recomanda sa folosesti “sfantul” ulei vegetal, de preferat cel de masline, iar dupa aceasta varsta poti incepe sa folosesti produsele destinate masajului bebelusilor pe care le gasesti in comert.

Lasa grijile si nervii la o parte, unge-ti mainile cu ulei, si incepe prin a-i framanta usor carnita incepand cu piciorusele si manutele si terminand cu burtica.

Incepe masajul de la maini, maseaza apoi piciorusele, de la baza spre periferie (de exemplu, cand masezi manuta incepi dinspre subrat inspre degete). Apoi maseaza gatul si spatele incepand de la umar spre fundulet, stimuland si muschii de langa coloana vertebrala. Continua miscarile prin masarea pieptului, apoi, prin miscari circulare, incheie masajul cu burtica.

Masajul bebelusului nu este numai un mod de comunicare intre tine si ingerasul tau, el constituie una din metodele care contribuie la buna functionare a organismului si la dezvoltarea armonioasa a acestuia.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri