Tenhica masajului
Inainte de a incepe masajul, asigura-te ca mainile tale sunt curate si ai unghiile taiate, pentru a nu-l zgaria pe bebe.
Inainte de a incepe masajul, joaca-te un pic cu copilul pentru a-l induce in atmosfera, iar pe tot parcursul sedintei pastreaza contactul vizual cu el si fii receptiva la semnele pe care ti le transmite prin limbajul corporal.
Pana la varsta de 4 luni, se recomanda sa folosesti “sfantul” ulei vegetal, de preferat cel de masline, iar dupa aceasta varsta poti incepe sa folosesti produsele destinate masajului bebelusilor pe care le gasesti in comert.
Lasa grijile si nervii la o parte, unge-ti mainile cu ulei, si incepe prin a-i framanta usor carnita incepand cu piciorusele si manutele si terminand cu burtica.
Incepe masajul de la maini, maseaza apoi piciorusele, de la baza spre periferie (de exemplu, cand masezi manuta incepi dinspre subrat inspre degete). Apoi maseaza gatul si spatele incepand de la umar spre fundulet, stimuland si muschii de langa coloana vertebrala. Continua miscarile prin masarea pieptului, apoi, prin miscari circulare, incheie masajul cu burtica.
Masajul bebelusului nu este numai un mod de comunicare intre tine si ingerasul tau, el constituie una din metodele care contribuie la buna functionare a organismului si la dezvoltarea armonioasa a acestuia.
Un articol de Simona Prodanoiu
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”