Suzeta este un obiect care se poate dovedi folositor atunci cand este utilizata in mod corect si rational. Daca te folosesti abuziv de suzeta si i-o oferi tot timpul copilului, acesta poate deveni dependent de ea si poate ajunge chiar sa refuze sanul.

Suzeta este un obiect care se poate dovedi folositor atunci cand este utilizata in mod corect si rational. Daca te folosesti abuziv de suzeta si i-o oferi tot timpul copilului, acesta poate deveni dependent de ea si poate ajunge chiar sa refuze sanul.

Copiii se nasc cu reflexul de a suge, si tocmai faptul ca bebelusul suge cu putere la sanul mamei stimuleaza secretia lactata si producerea unei cantitati corespunzatoare de lapte. Asadar, nu incerca sa inlocuiesti masa la san cu suzeta pentru ca cel mic se va lenevi, va suge mai putin si astfel se va hrani mai prost si nu va mai lua in greutate, iar secretia lactata va scadea si vei fi nevoita sa-l intarci mai devreme decat ar trebui.

In perioada de sugar, copilul tau se foloseste in special de gurita pentru a explora mediul exterior, el trece prin asa numita perioada orala a vietii. El are tendinta sa bage tot ce prinde in gurita, fie ca este sanul cald al mamei, suzeta, degetelul sau pumnul.

Pentru tine ca si parinte, suzeta poate fi “colacul de salvare”, linistindu-l miraculos pe cel mic. Dar, pentru a-l calma pe bebe atunci cand este agitat si plange, este bine incerci sa-ti dai seama care e cauza plansului, si nu sa-l obligi sa taca dandu-i suzeta.

Suzeta poate fi un ajutor pentru tine in cursul vizitelor medicale, ea te poate ajuta sa-i distragi bebelusului atentia si astfel nu-i va mai fi atat de teama de medic.

Desigur ca dandu-i suzeta seara, la culcare, ea va linisti copilul si il va determina sa adoarma mai usor. Ai grija totusi sa nu-ti inveti puiutul sa adoarma mereu cu suzeta in gura. Ea va crea o dependenta si in momentul in care nu ii mai dai suzeta sa inceapa sa planga, sa se agite excesiv si sa nu doarma.
S-a demonstrat ca daca suzeta este folosita un timp indelungat, ea poate genera probleme ale dintilor si poate deforma gingiile micutului.

Un alt lucru care trebuie luat in considerare este igiena atenta a suzetei. Se recomanda sa ai la tine mai multe suzete curate, pentru a le schimba de cate ori ai nevoie (in caz ca bebe o scapa pe jos sau o murdareste). Suzeta trebuie spalata zilnic sub jet de apa, apoi fiarta cateva minute pentru a o curata corespunzator.

Daca alegi sau nu sa folosesti suzeta ramane la aprecienea ta, cantarind beneficiile si dezavantajele pe care aceasta le are.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri