Educatia sugarului

12:04, 3 Aprilie 2008 publicat în Bebe

Poate ca te-ai intrebat ce rost ar avea educatia la o varsta asa de frageda. Ei bine, educatia la varsta sugarului contribuie la dezvoltarea fizica si psihica normala a copilului, la formarea trasaturilor pozitive de personalitate ale micutului si la deprinderea unor minime obiceiuri de igiena.
Pentru dezvoltarea auzului incearca sa-l strigi cat mai des pe nume (astfel va invata si cum il cheama), cumpara-i jucarii cu sunete pentru copii, muzica, cantecele si lasa-l sa asculte cat mai mult. Nu conteaza ca la inceput copilul nu e atent la muzica, cu timpul va intoarce capul in directia sunetului.

Prin repetare si imitare, copilul va dezvolta limbajul si va incepe sa inteleaga cuvintele si actiunile. Astfel ca, atunci cand ii arati un obiect, asociaza-l imediat cu actiunea corespunzatoare lui: daca ii arati un catel intreaba-l “Unde e ham?”; repeta-l mereu si copilul va incepe sa-ti arate cu degetul locul in care catelul se afla de obicei. La fiecare lucru pe care il faceti impreuna vorbeste-i si denumeste actiunea: ”papa”, “caca”, “nani” etc.

Spre sfarsitul primului an de viata, copilul va percepe intelesul unor cuvinte si actiuni, va recunoaste persoane si obiecte si astfel va incepe sa rosteasca primele sale cuvinte; ce-i drept, cuvinte simple si scurte, dar cuvinte: “mama”, “tata”, “papa”, “apa”, “da”, “pa” etc.

Nu in ultimul rand, jucariile au un rol bine definit in dezvoltarea si educatia copilului micut, contribuind la armonizarea psihicului si mentinand buna dispozitie. Jucaria are rolul de a inveseli copilul, participand la sanatatea atat fizica, cat si psihica a micutului- un copil care nu se joaca este cel mai probabil bolnav.

Jocul reprezinta pentru sugar nu numai o distractie, ci si o modalitate prin care el face cunostinta cu mediul inconjurator si invata lucruri interesante.

Un articol de Simona Prodanoiu

Citeste si:
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...
Horoscopul lunii MARTIE 2021:...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri