Poate ca te-ai intrebat ce rost ar avea educatia la o varsta asa de frageda. Ei bine, educatia la varsta sugarului contribuie la dezvoltarea fizica si psihica normala a copilului, la formarea trasaturilor pozitive de personalitate ale micutului si la deprinderea unor minime obiceiuri de igiena.
Pentru dezvoltarea auzului incearca sa-l strigi cat mai des pe nume (astfel va invata si cum il cheama), cumpara-i jucarii cu sunete pentru copii, muzica, cantecele si lasa-l sa asculte cat mai mult. Nu conteaza ca la inceput copilul nu e atent la muzica, cu timpul va intoarce capul in directia sunetului.

Prin repetare si imitare, copilul va dezvolta limbajul si va incepe sa inteleaga cuvintele si actiunile. Astfel ca, atunci cand ii arati un obiect, asociaza-l imediat cu actiunea corespunzatoare lui: daca ii arati un catel intreaba-l “Unde e ham?”; repeta-l mereu si copilul va incepe sa-ti arate cu degetul locul in care catelul se afla de obicei. La fiecare lucru pe care il faceti impreuna vorbeste-i si denumeste actiunea: ”papa”, “caca”, “nani” etc.

Spre sfarsitul primului an de viata, copilul va percepe intelesul unor cuvinte si actiuni, va recunoaste persoane si obiecte si astfel va incepe sa rosteasca primele sale cuvinte; ce-i drept, cuvinte simple si scurte, dar cuvinte: “mama”, “tata”, “papa”, “apa”, “da”, “pa” etc.

Nu in ultimul rand, jucariile au un rol bine definit in dezvoltarea si educatia copilului micut, contribuind la armonizarea psihicului si mentinand buna dispozitie. Jucaria are rolul de a inveseli copilul, participand la sanatatea atat fizica, cat si psihica a micutului- un copil care nu se joaca este cel mai probabil bolnav.

Jocul reprezinta pentru sugar nu numai o distractie, ci si o modalitate prin care el face cunostinta cu mediul inconjurator si invata lucruri interesante.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri