Prin repetare si imitare, copilul va dezvolta limbajul si va incepe sa inteleaga cuvintele si actiunile. Astfel ca, atunci cand ii arati un obiect, asociaza-l imediat cu actiunea corespunzatoare lui: daca ii arati un catel intreaba-l “Unde e ham?”; repeta-l mereu si copilul va incepe sa-ti arate cu degetul locul in care catelul se afla de obicei. La fiecare lucru pe care il faceti impreuna vorbeste-i si denumeste actiunea: ”papa”, “caca”, “nani” etc.
Spre sfarsitul primului an de viata, copilul va percepe intelesul unor cuvinte si actiuni, va recunoaste persoane si obiecte si astfel va incepe sa rosteasca primele sale cuvinte; ce-i drept, cuvinte simple si scurte, dar cuvinte: “mama”, “tata”, “papa”, “apa”, “da”, “pa” etc.
Nu in ultimul rand, jucariile au un rol bine definit in dezvoltarea si educatia copilului micut, contribuind la armonizarea psihicului si mentinand buna dispozitie. Jucaria are rolul de a inveseli copilul, participand la sanatatea atat fizica, cat si psihica a micutului- un copil care nu se joaca este cel mai probabil bolnav.
Jocul reprezinta pentru sugar nu numai o distractie, ci si o modalitate prin care el face cunostinta cu mediul inconjurator si invata lucruri interesante.
Un articol de Simona Prodanoiu
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare