IN ACEST ARTICOL:
In zilele noastre, mamicile care aleg sa renunte la alaptat si sa-si hraneasca copiii cu biberonul se tem ca ar putea priva micutul de beneficiile laptelui matern si de relatia unica care se stabileste intre mama si bebelusul ei in timpul mesei la san.
In zilele noastre, mamicile care aleg sa renunte la alaptat si sa-si hraneasca copiii cu biberonul se tem ca ar putea priva micutul de beneficiile laptelui matern si de relatia unica care se stabileste intre mama si bebelusul ei in timpul mesei la san.

Desi multi condamna mamele care nu-si alapteaza copiii, specialistii au demonstrat ca bebelusilor le place la fel de mult laptele praf ca si cel matern, iar mamicile isi pot arata dragostea fata de micut si atunci cand il hranesc cu biberonul.

Daca ai ales sa-ti hranesti bebelusul cu biberonul trebuie sa fii sigura ca micutul se poate dezvolta atat fizic, cat si psihic la fel de bine ca si cand ar fi alaptat.


Avantajele alimentatiei cu biberonul


Cu toate ca pare de necrezut, dar alimentatia cu biberonul are avantajele ei.

- Bebe poate beneficia si de dragostea tatalui. Masa copilului este un prilej de comunicare si stabilire a unor relatii. Cand bebe este alimentat cu biberonul, si tatal poate participa, avand astfel un rol activ in hranirea micutului.

- Poti reveni la lucru mai repede. Copilul hranit cu biberonul se desparte mai usor de masa la sanul tau, iar tie iti este mai comod sa te reintorci la lucru atunci cand consideri necesar acest lucru.

- Hranirea in public nu este jenanta. Multe mamici se simt jenate cand sunt in public si micutului i se face foame, ele trebuind sa-l alapteze “in vazul lumii”. Biberonul rezolva aceasta problema, facand hranirea in public mai confortabila.

- Poti sti exact cat lapte mananca bebe. Atunci cand suge la san, nu poti aprecia cu exactitate cat lapte mananca copilul; biberonul are acest avantaj si astfel se poate calcula cu usurinta cat mananca bebe la fiecare masa.

Prepararea laptelui

Inainte de fiecare masa, asigura-te ca toate biberoanele, tetinele si ustensilele pe care le folosesti la hranirea lui bebe sunt curate. Aceste ustensile nu trebuie neaparat sterilizate daca apa din gospodarie este curata si clorinata, ci trebuie doar spalate bine cu apa si detergent de vase. Daca apa din gospodarie nu este dezinfectata, atunci este necesara sterilizarea ustensilelor.

Cand prepari formula de lapte, nu folosi in niciun caz apa calda direct de la robinet, deoarece ea contine mult plumb si il poate afecta pe cel mic. Daca nu esti convinsa de calitatea apei de robinet, atunci o poti fierbe sau poti folosi apa plata imbuteliata la prepararea laptelui.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri