Incalzirea laptelui este optionala, in functie de gusturile lui bebe. Unii bebelusi prefera laptele cald, altii pe cel rece. Daca ii dai micutului laptele incalzit, nu face greseala sa-l incalzesti la microunde, deoarece cuptorul cu microunde nu incalzeste laptele in mod uniform (sticla poate fi rece, iar laptele din interior sa friga).
Inainte de a-i da bebelusului biberonul, testeaza-l pe incheietura mainii sa vezi daca nu cumva este prea fierbinte.
Cum il hranesti pe bebe cu biberonul?
Dupa ce ai pregatit biberonul, aseaza-te intr-o camera linistita si luminata si stai relaxata intr-o pozitie comoda. Pentru a-i arata dragostea celui mic vorbeste incet cu el, canta-i usor si uita-te in ochii lui. Nimic nu-l va face sa se simta mai in siguranta decat vocea si atingerea mamei.
Tine bebelusul pe mana ta, cu capul mai sus decat trunchiul pentru a evita sa aspire lapte. Nu misca biberonul cand il hranesti si ai grija ca laptele sa umple tetina pentru ca bebe sa nu inghita aer in timpul mesei.
Dupa ce mananca, daca bebelusul a inghitit aer, trebuie sa eructeze. Il poti ajuta pe micut sa elimine gazele daca il freci usor pe spate cand sta pe burta sau peste umarul tau.
Tine minte si noteaza cantitatea de lapte pe care o bea cel mic la fiecare masa, deoarece pediatrul te va intreba pentru a verifica daca alimentatia cu biberonul este indeajuns de hranitoare pentru puiul tau.
Un articol de Simona Prodanoiu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară