Ai un animal ce companie sau te gandesti sa cumperi unul, dar nu stii cum se va intelege necuvantatorul cu bebe? Trebuie sa stii ca animalul de casa aflat in preajma unui copil are o influenta cat se poate de benefica asupra acestuia.

Daca totul merge bine pana acum, poti sa ingadui animalului de companie sa stea in preajma ta si a lui bebe. Pentru a nu interveni gelozia, acorda-i cat de multa atentie poti. Puteti merge impreuna la o plimbare in parc, sau te poate observa cuminte cum il alaptezi pe bebelus.

In primii 2 ani vei avea mult de furca cu cei doi, deoarece copilul mic nu stie sa se comporte cu un animal, il poate lovi sau il poate speria fara sa vrea si in acest caz chiar si cel mai bland animalut riposteaza.

Pe masura ce copilasul creste, il poti invata cum sa se poarte cu animalul. Nu are voie sa-i bage mainile in urechi sau in ochi, sa-l traga de blana, de coada sau sa-i bage mana in gura. De asemenea, este important sa il inveti sa pastreze o anumita distanta de fata animalului de casa. Mai tarziu, il poti implica pe copil in ingrijirea animalului de casa.

Ai rabdare si vei vedea ca in timp, copilul tau si animalutul de companie vor deveni cei mai buni prieteni!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri