De cate ori nu te-ai intrebat daca ingerasul tau primeste destula papica, fie ea lapte de san, formula de lapte sau mancare solida? De obicei, ca si proaspata mamica iti faci griji in legatura cu cantitatea de mancare de care are bebe nevoie. Iata cateva idei despre cat trebuie sa manance bebelusul!

De cate ori nu te-ai intrebat daca ingerasul tau primeste destula papica, fie ea lapte de san, formula de lapte sau mancare solida? De obicei, ca si proaspata mamica iti faci griji in legatura cu cantitatea de mancare de care are bebe nevoie. Iata cateva idei despre cat trebuie sa manance bebelusul!

In primele 4 luni de viata, ideal ar fi ca bebelusul sa primeasca lapte matern la discretie, de cate ori cere san, intre 5 si 10 mese la san pe zi. In cazul in care nu poti alapta din diferite motive, ii poti oferi intre 500 si 1000 grame de formula potrivita de lapte. Specialistii recomanda in special laptele matern ca unica alimentatie a sugarului pana in luna a 4 a, cand poti incepe diversificarea.

Incepand de la 4 luni, cand micutul poate sta singur in fundulet si isi misca privirea spre diferite obiecte si zgomote din incapere, ar trebui sa incepi diversificarea. Cand vine vorba de cerealele din orez nu trebuie sa-ti faci griji deoarece acestea nu dau alergii, dar celelalte alimente trebuie introduse pe rand, putin cate putin, pentru a observa eventualele reactii adverse. De la 4 la 6 luni, cantitatea de lapte din meniu scade: lapte matern sau formula de lapte 4-7 mese. In plus, se suplimenteaza cu cereale de tipul orezului, ovazului si orzului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

De la 6 la 8 luni, bebe continua alimentatia cu lapte, dar in cantitate scazuta si incearca sa primeasca in meniu si legume si fructe, pe rand. Se recomanda ca primele introduse in alimentatie sa fie legumele, altfel bebelusul s-ar obisnui cu gustul dulce al fructelor si ar refuza mai apoi legumele. Mesele de lapte ar trebui sa scada la 3-4. In plus, bebe poate primi cerealele de orez care se suplimeteaza cu piureuri de legume si fructe. Poti sa mai pregatesti de asemenea si sucuri naturale de fructe, dar la care nu ai voie sa adaugi zahar sau alte tipuri de indulcitori!

Intre 8 si 10 luni, bebe poate incepe sa primeasca carnita, deoarece pe masura ce creste are nevoie de mai multe proteine si fier. La inceput, carnita trecuie taiata marunt, dar in putin timp sugarul incepe sa se plictiseasca de mancarea pasata si vrea sa rontaie si sa manace bucatele mai mari- poti sa tai carnea, legumele si fructele in cubulete. La aceasta varsta, micutul mai poate primi lactate (iaurt, branza), oua, dar si cereale pe baza de grau.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Testosteron – rol, valori normale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri