De cate ori nu te-ai intrebat daca ingerasul tau primeste destula papica, fie ea lapte de san, formula de lapte sau mancare solida? De obicei, ca si proaspata mamica iti faci griji in legatura cu cantitatea de mancare de care are bebe nevoie. Iata cateva idei despre cat trebuie sa manance bebelusul!
In jurul varstei de 1 an, deja mesele la san sau formulele de lapte sunt in cantitate mica, poti sa renunti chiar la acestea. Nevoile nutritive ale micutului cresc, iar meniurile variate, dar care arata si atragator vor avea succes. La aceasta varsta, copilul are nevoie de aproximativ 1000 de calorii, dar majoritatea mamicilor exagereaza si supraalimenteaza copilul.

Pana la 2 ani copilul si-a facut deja o gama larga de produse care ar trebui sa alcatuiasca meniul sau zilnic. Ii poti da chiar si lapte de vaca bine fiert de 2 ori pe zi, din care isi va lua cantitatea adecvata de calciu. Lactatele, legumele, fructele si sucurile de fructe bogate in vitamina C (o portie ar trebui sa contina un sfert din portia unui adult), cereale, paste, orez, dar si carne si oua.

Inteligent este sa nu faci abuz de vre-un aliment, dar nici sa omiti vre-un aliment, ci sa le servesti de-a lungul unei saptamani putin cate putin. Incearca sa-i faci tu un program de masa micutului si sa-l obisnuiesti cu acesta. Dulciurile nu sunt recomandate pana la 3 ani, asa ca nu fi tentata sa-l hranesti cu dulciuri!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Daca vrei sa afli mai multe informatii referitoare la acest subiect citeste articolele:

Alaptarea


Hrana suplimentara a nou-nascutului

Piureul in alimentatia sugarului

Supele in alimentatia sugarului

Alimentatia mixta a sugarului

Alimentatia cu biberonul

Cum alegi laptele praf pentru sugar?

Papa bun pentru bebe

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri