Se recomanda inceperea periajului de la 4 luni cu periute speciale, moi si mici si cu pasta de dinti pentru copii; periajul trebuie facut cu apa de la robinet deoarece contine fluor (cea imbuteliata nu contine fluor). Cam la varsta de 2 ani, copilul trebuie sa treaca la un alt model de periuta de dinti, corespunzator varstei, cu manerul mai solid si parul moale si rar.
Specialistii nu recomanda ca micutul sa fie lasat sa adoarma cu biberonul cu lapte sau cu alte lichide dulci, deoarece favorizeaza aparitia cariei de biberon.
Cum se poate ameliora durerea?
Muscatul face bine bebelusului si ii amelioreaza durerea, astfel ca poti sa-i oferi un inel gingival. Si suzeta face minuni, calmand copilul astfel ca ia-ti gandul de a-l dezvata de ea chiar in clipele acestea.
Unii copii prefera sa suga o carpa umeda pentru a-si ameliora durerea, sau sa manace ceva inghetat (o bucatica de fruct inghetat de exemplu). Gheata reduce durerea si umflarea gingiei.
Medicii recomanda si acetaminofen (Paracetamol sau Tylenol) pentru ameliorarea durerilor si calmarea micutului.
Un articol de Simona Prodanoiu
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana