IN ACEST ARTICOL:
Esti obosita si nervoasa din cauza multelor nopti nedormite deoarece micutul tau se trezeste plangand frecvent in timpul noptii si tu nu te mai poti odihni? Iata ce poti face pentru a-i stabili lui bebe un program pentru somn.

Esti obosita si nervoasa din cauza multelor nopti nedormite deoarece micutul tau se trezeste plangand frecvent in timpul noptii si tu nu te mai poti odihni?

Cel putin in prima luna de la nastere, programul de somnic al ingerasului tau nu poate fi regulat, asa ca el nu poate dormi o perioada mai lunga de timp fara sa se trezeasca, cum ar fi intreaga noapte. Din cauza imaturitatii sistemului nervos, bebelusii adorm in diferite perioade ale zilei de la cateva minute pana la cateva ore.

De ce nu dorme bebe?

Bebelusii nu au orientare temporala, nu pot distinge ziua de noapte si astfel se trezesc la orice ora din zi sau din noapte.

Sugarul se mai poate trezi din somn din cauza foamei, ca sa manance, deoarece stomacelul lui este mic si se goleste repede: copiii hraniti cu lapte de san se trezesc mai des, deoarece mamica nu poate aprecia intotdeauna de cat lapte are nevoie bebe, iar laptele de san se digera mai repede. Micutii hraniti cu formule de lapte dorm perioade mai lungi de timp deoarece formula de lapte este digerata mai greu si nu li se face foame atat de des.

Un scutec ud poate fi destul de des un motiv pentru care bebe se trezeste plangand. Sau poate ca micutul este doar plictisit sau simte nevoia de afectiune.

Cat doarme un bebelus?

Somnul bebelusului se desfasoara in etape scurte,mai mult superficial decat profund. De aceea, se poate trezi foarte usor, chiar la cel mai mic zgomot.

Pana la 1 luna si jumatate sistemul nervos al bebelusului incearca sa se adapteze si sa stabileasca un program de somn. Astfel ca pana la aceasta varsta, puiul se trezeste de cateva ori in timpul noptii. Spre varsta de 3 luni unii bebelusi deja au un program de somn, 2 reprize de somn ziua si 3-4 in timpul noptii.

Pana la varsta de 3 luni, durata somnului total scade la 15 ore, din care 8-9 ore pe timpul noptii. Durata somnului pe parcursul noptii variaza, astfel ca in primele 6 luni copilul se va trezi de cateva ori pe noapte, iar spre sfarsitul primului an somnul pe timpul noptii va fi intrerupt doar o data si de asemenea mesele pe timp de noapte tind sa dispara.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri