IN ACEST ARTICOL:
Asa cum vorbeam si in prima parte a acestui articol, in primele luni de viata bebelusul nu are un program stabil al somnului, de aceea, trebuie sa ii stabilesti tu unul. Iata ce poti face pentru ca bebe sa evite sa te mai trezeasca din somn noaptea.

Asa cum vorbeam si in prima parte a acestui articol, in primele luni de viata bebelusul nu are un program stabil al somnului, de aceea, trebuie sa ii stabilesti tu unul. Iata ce poti face pentru ca bebe sa evite sa te mai trezeasca din somn noaptea.


1. Ajuta-l sa faca diferenta intre zi si noapte! Ziua, scoate-l la plimbare, la lumina soarelui si tine-l cu tine in casa unde este mai multa agitatie si miscare, joaca-te cu el cat mai mult; iar seara petreceti timpul la semiintuneric si nu interactiona prea mult cu el.

2. Lasa-l sa planga putin! Nu te panica, plansul nu face rau nimanui. Daca se trezeste in timpul noptii, lasa-l sa planga cateva minute ca sa invete sa se linisteasca singur. Ai grija ca plansul sa nu dureze ore in sir totusi, altfel il vei gasi pe puiut deshidratat dimineata.

3. Nu il lua in brate sau in pat cu tine! Daca ai facut asta, vei regreta, deoarece bebelusul va realiza ca atunci cand plange vine mami repede si il ia in brate. In felul acesta nu va mai dormi singur in patut.

4. Incearca sa-l linistesti! Daca bebe mic te trezeste noaptea din somn, mergi doar la pragul usii si vorbeste-i- vocea ta calma il va linisti. Aceasta metoda nu functioneaza cu bebei mai maricei care stau deja in fundulet sau se ridica in picioare, deoarece va fi mult mai greu sa-i linistesti.

5. Metoda Ferber- aceasta metoda se bazeaza pe principiul invatarii treptate a unui program de somn. De exemplu: daca bebe se trezeste mergi la el, calmeaza-l, apoi mergi la culcare; daca dupa 5 minute bebelusul incepe din nou sa planga, asteapta 10 minute si apoi mergi sa-l calmezi; si repeti acest proces, marind de fiecare data intervalul cu cate 5 minute. In urmatoarea noapte repeti procedura, dar de aceasta data maresti intervalul cu cate 10 minute. Vei vedea ca dupa cateva nopti bebe va adormi linistit.


6. Dezvoltarea fizica si psihica poate fi cauza! La bebelusii mai mari, care obisnuiau sa aiba un program stabil de somn, acesta poate fi perturbat de orice eveniment neobisnuit care are loc in viata copilului- a invatat sa mearga, sa vorbeasca sau sa foloseasca olita. Dar nu trebuie sa te ingrijorezi, in scurt timp micutul va reveni la orarul de somn pe care si l-a creat.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri