7. Nu incerca sa-i scurtezi reprizele de somn din timpul zilei! Daca ai impresia ca asa vei reusi sa-l faci pe micut sa adoarma mai repede noaptea, te inseli. La majoritatea bebeilor problema somnului este ca le este greu sa adoarma. Leagana-l si pune-i sa cante un cantecel de leagan, sau canta-i chiar tu unul. Incearca sa adormi copilasul cat mai aproape de patut, astfel ca distanta parcursa cu copilasul adormit sa fie cat mai scurta. Daca in momentul in care l-ai pus in patut a deschis ochii, zambeste-i, mangaie-l astfel ca daca te simte pe tine, mama, se simte in siguranta si are tendinta de a adormi la loc.
8. Nu-l mai hrani in timpul noptii! Daca copilasul tau nu mai mananca asa de mult, iar pediatrul ti-a spus ca masa din timpul noptii poate fi sarita, atunci este bine sa nu-i mai oferi lapte. Daca se trezeste in toiul noptii sa pape, da-i mai bine un biberon cu apa sau lapte diluat cu apa- dupa cateva asemenea incercari bebe se va lasa pagubas deoarece nimic nu se compara cu gustul bun al laptelui.
Fii rabdatoare si optimista, dupa cateva incercari vei reusi sa ii faci sugarului un program de somnic excelent si mai tarziu va trebui sa te ingrijorezi ca este greu sa-l mai trezesti dimineata.
Mai multe informatii despre acest subiect delicat poti afla citind articolul Somnul bebelusului, publicat pe Kidz.ro.
Un articol de Simona Prodanoiu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară