Asa cum vorbeam si in prima parte a acestui articol, in primele luni de viata bebelusul nu are un program stabil al somnului, de aceea, trebuie sa ii stabilesti tu unul. Iata ce poti face pentru ca bebe sa evite sa te mai trezeasca din somn noaptea.

7. Nu incerca sa-i scurtezi reprizele de somn din timpul zilei! Daca ai impresia ca asa vei reusi sa-l faci pe micut sa adoarma mai repede noaptea, te inseli. La majoritatea bebeilor problema somnului este ca le este greu sa adoarma. Leagana-l si pune-i sa cante un cantecel de leagan, sau canta-i chiar tu unul. Incearca sa adormi copilasul cat mai aproape de patut, astfel ca distanta parcursa cu copilasul adormit sa fie cat mai scurta. Daca in momentul in care l-ai pus in patut a deschis ochii, zambeste-i, mangaie-l astfel ca daca te simte pe tine, mama, se simte in siguranta si are tendinta de a adormi la loc.

8. Nu-l mai hrani in timpul noptii! Daca copilasul tau nu mai mananca asa de mult, iar pediatrul ti-a spus ca masa din timpul noptii poate fi sarita, atunci este bine sa nu-i mai oferi lapte. Daca se trezeste in toiul noptii sa pape, da-i mai bine un biberon cu apa sau lapte diluat cu apa- dupa cateva asemenea incercari bebe se va lasa pagubas deoarece nimic nu se compara cu gustul bun al laptelui.

Fii rabdatoare si optimista, dupa cateva incercari vei reusi sa ii faci sugarului un program de somnic excelent si mai tarziu va trebui sa te ingrijorezi ca este greu sa-l mai trezesti dimineata.

Mai multe informatii despre acest subiect delicat poti afla citind articolul Somnul bebelusului, publicat pe Kidz.ro.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri