Spre sfarsitul primului an de viata, bebe incepe sa fie mai independent, are nevoie de spatiu, dar si de siguranta pentru a se misca in voie si a explora caminul. Incepe sa fie curios si incepe sa inteleaga ca anumite zone din casa sau activitati ii sunt permise.

Spre sfarsitul primului an de viata, bebe incepe sa fie mai independent, are nevoie de spatiu, dar si de siguranta pentru a se misca in voie si a explora caminul. Incepe sa fie curios si incepe sa inteleaga ca anumite zone din casa sau activitati ii sunt permise.

Cand bebe incepe sa exploreze casa, trebuie sa ii impui si niste limite, deoarece altfel, inevitabil se va rani sau va strica vreun obiect. Este suficient pentru un bebelus sa-i spui “Nu ai voie aici” si sa-l iei in brate ducandu-l intr-un mediu sigur sau “Nu ai voie sa faci asta” si sa-l indepartezi de la activitatea respectiva, oferindu-i in schimb o jucarie atragatoare.

Iata cateva moduri in care ii poti impune cateva limite bebelusului tau:

1. Fii un exemplu bun! Deoarece pentru micut fapta cantareste mai mult decat vorba- la o varsta asa de mica unii bebei nici macar nu vorbesc- faptele tale graiesc de la sine. Invata-l cum sa se comporte in anumite situatii, cu mult calm si rabdare, dar si cu exemple positive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Caria dentară – ce este și cum se tratează Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

2. Actioneaza imediat! Bebelusul trebuie sa fie mereu sub supravegherea ta, chiar daca el nu stie acest lucru. Astfel ca, atunci cand il vezi facand ceva nepotrivit poti actiona imediat, corectand mai rapid acest comportament.

3. Lauda atitudinea pozitiva! Asa cum il atentionezi pentru greseli, este mult mai bine sa-i lauzi activitatile pe care le consideri positive: lauda-l cand se joaca si mangaie frumos catelul, cand mamanca tot sau manaca frumos, lauda-l ca se joaca cu jucariile lui. Este mult mai placut pentru un bebelus sa auda laude mai degraba decat “Nu, nu si nu!” toata ziua. De asemenea, pentru a nu-i scadea respectul de sine, critica activitatea pe care o intreprinde mai degraba decat sa critici copilul, altfel se va inhiba si va avea impresia ca e ceva in neregula cu el.

4. Mentine-ti parerile! Daca se intampla sa spui “nu” unui comportament, atunci mentine-ti parerea ca acel comportament este nepotrivit, nu cumva a doua zi sa incepi sa razi de acelasi lucru pe care l-ai criticat cu o zi inainte. Il vei bulversa pe micut si nu va mai sti ce e bine sa faca si ce nu.
Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri