Nu este usor sa alegi o bona buna, deoarece fii convinsa ca nimeni nu va avea grija de micut mai bine decat tine, dar poate incerca sa o faca

Nu este usor sa alegi o bona buna, deoarece fii convinsa ca nimeni nu va avea grija de micut mai bine decat tine, dar poate incerca sa o faca.

Cand vine vorba ca bebelusul tau sa fie ingrijit de o alta persoana, tu devii un fel de soacra… Incepi sa cercetezi si sa te asiguri ca toate lucrurile sunt facute ca la carte, aproape ca si cum tu ai fi de fata. Si pe buna dreptate… persoana careia ii incredintezi viata, cresterea si ingrijirea odorului tau trebuie sa fie responsabila, de incredere, onesta si blanda.

Intereseaza-te peste tot, anunta pe toata lumea ca iti cauti o bona, o femeie rabdatoare ca stie sa se ocupe de un copilas, cauta pe internet, da anunt la ziar, intreaba chiar pediatrul daca cunoaste o bona cu referinte bune. Este important ca persoana sa fie recomandata de catre o persoana de incredere.

Asadar, tot cautand ti-ai facut o listuta cu cateva candidate la postul de bona a printului sau printesei tale. E momentul sa le dai un cate un telefon si sa programezi un interviu cu fiecare in parte, trebuie sa le cunsoti si tu si sa discuti cu fiecare inainte de a lua vreo decizie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Persoanele sub 25 de ani nu sunt recomandate, dar daca tu esti convinsa ca este persoana potrivita, atunci o poti angaja. Este important sa stii daca bona a mai avut grija de vreun copilas- poti sa ceri un numar de telefon la care sa suni pentru referinte si pareri.

Pune-i la incercare cunostintele de ingrijire si educatie, intreab-o ce ar face intr-o situatie ipotetica critica, pentru a vedea cum gandeste. Poti sa o intrebi motivele pentru care isi doreste acest post si bineinteles, daca ii plac copiii si daca are copii- uneori, mamicile se simt mai in siguranta daca bona e si ea mamica, deoarece astfel cu siguranta stie sa se poarte cu un micut.

Stabileste cu ea care sunt sarcinile zilnice si daca este dispusa sa faca si alte treburi in afara de ingrijirea copilului, cum ar fi spalatul vaselor, pregatirea mancarii, curatenia casnica. De asemenea, nu uita sa o intrebi cat de disponibila este pentru program prelungit, in caz ca tu sau sotul intarziati la serviciu.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023
Salariul trebuie discutat de la inceput, incearca sa negociezi, iar daca nu se poate revizuieste-ti finantele si discuta cu sotul daca va puteti permite bona.

Dupa ce ti-ai notat cu lux de amanunte detalii despre fiecare aspiranta la post, este timpul sa iei o decizie, dar nu inainte de a invita bona aleasa de tine sa petreaca cateva ore cu micutul. Astfel vei observa daca sunt compatibili si cum anume se comporta cu copiii.

S-a afisat castigatorul cursului de cultura generala oferit de CleverBS pentru micutul tau! Afla daca ai castigat!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri