Este binecunoscut faptul ca muzica poate linisti, distra si stimula imaginatia copilului. De-a lungul vremii muzica s-a dovedit una dintre cele mai eficiente metode de a linisti copilul, in special in primul an de viata.
Este binecunoscut faptul ca muzica poate linisti, distra si stimula imaginatia copilului. De-a lungul vremii muzica s-a dovedit una dintre cele mai eficiente metode de a linisti copilul, in special in primul an de viata.

Majoritatea bebelusilor sunt fascinati, incantati de muzica, aceasta le atrage atentia, ii linisteste si ii calmeaza, facandu-i sa se simta in siguranta. De asemenea, muzica are un important rol in dezvoltarea psihica a copilului, stimulandu-i creierul, dezvoltandu-i limbajul, urechea muzicala, creativitatea si imaginatia.

Multi parinti se folosesc de muzica pentru a-si linisti ingerasii, iar aceasta s-a dovedit a avea un efect benefic chiar si asupra celor mai agitati si zgomotosi bebelusi.

Studiile au aratat ca muzica clasica, in special Mozart ara vea un efect neasteptat de bun nu numai asupra bebelusilor (“Efectul Mozart” se spune ca ar transforma bebelusii in adevarate genii), dar si asupra adultilor, care se elibereaza astfel de stresul cotidian odata ce asculta celebrele opere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Foloseste-te de muzica pentru a-l linisti pe bebe de fiecare data cand ai ocazia, chiar daca micutul nu este agitat sau plange. Nu este nevoie sa cauti muzica speciala pentru ca bebe sa asculte, poti sa asculti muzica pe care o agreezi tu, vei vedea ca in scurt timp bebe o va indragi si el.

Exista acum atatea casete si cd-uri cu cantece pentru copii si cantece de leagan- cateva minute de muzica seara la culcare, ascultate in surdina, il pot ajuta pe micut sa adoarma mai repede si sa beneficieze si un somn linistit. Astfel ii poti face lui bebe si un anumit program, o rutina de culcare.

La inceput, pune-i sa asculte mai multe tipuri de muzica. Cum fiecare are simpatii si antipatii, iti vei putea da usor seama care muzica este preferata odorului tau, care melodie il face mai vesel si care il linisteste atunci cand plange.

O buna idee ar fi sa ii canti chiar tu, indiferent daca ai ureche muzicala sau nu, nu trebuie sa fii experta, deoarece s-a observat ca vocea mamei are cel mai puternic efect asupra unui bebelus. Vorbeste cu copilul, fredoneaza-i cantecele sau chiar canta-le asa cum te pricepi- in scurt timp el va incepe sa-ti recunoasca vocea, dar si sa fie mult mai receptiv la auzul anumitor sunete.

Nu ezita sa-l faci pe micut sa agreeze muzica inca de la o varsta frageda, cine stie… poate intr-o zi va deveni un mare muzicant!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri