IN ACEST ARTICOL:
Singurul scop al compresiei sanilor in timpul perioadei de alaptare este ca fluxul de lapte catre bebelus sa continue odata ce micutul nu mai vrea sa suga de bunavoie sau adoarme in timpul mesei.
Singurul scop al compresiei sanilor in timpul perioadei de alaptare este ca fluxul de lapte catre bebelus sa continue odata ce micutul nu mai vrea sa suga de bunavoie sau adoarme in timpul mesei.

Daca bebelusul suge in mod normal, compresia sanilor nu este necesara. Cand totul merge bine, ofera-i micutului doar unul dintre sani pentru a-l goli complet, iar daca inca este flamand ofera-i-l si pe celalalt.

Compresia sanilor se poate dovedi utila atunci cand sugarul nu ia in greutate, are colici, cand mesele la san sunt frecvente si lungi sau cand bebe adoarme in timpul alaptarii. Aceasta tehnica poate veni si in ajutorul tau, deoarece amelioreaza durerile mameloanelor si contribuie la dezobstructia canalelor galactofore.

Cum trebuie facuta compresia sanilor?

Tine-l pe bebe cu o mana, iar cu cealalta apuca sanul pozitionand degetele in apropierea areolei mamare. In acest timp, observa cu atentie daca curge lapte si daca micutul il bea.

Cand vezi ca odorul tau doar se joaca cu mamelonul si nu mai bea lapte, comprima sanul indeajuns de puternic pentru a mentine fluxul de lapte, dar astfel incat sa nu te doara. Vei observa ca bebe va incepe sa bea din nou lapte.

Mentine presiunea asupra sanului pana ce copilul nu mai bea lapte in timpul compresiei. Daca bebe suge de la san in momentul in care nu mai faci compresie, astepata putin timp si aplica tehnica inca o data. Atunci cand eliberezi sanul de presiune ai ocazia sa-ti odihnesti mana si permiti laptelui sa curga spre bebelus. Daca bebe nu mai suge odata ce ai eliberat presiunea, cu siguranta va incepe sa o faca atunci cand va simti gustul dulce al laptelui.

Cand bebelusul incepe sa suga din nou, ar trebui sa inghita laptele. Daca acest lucru nu se intampla, poti incerca o noua compresie.

Continua sa-l hranesti pe bebe dintr-un singur san pana ce nu mai bea lapte nici cu ajutorul compresiei, dar nu-l forta, ci lasa-i timp pana ce singur se hotaraste ca mai vrea sa suga.

Daca observi ca sugarul nu mai bea lapte, ia-l de la san. Dar daca banuiesti ca nu s-a saturat, ofera-i celalalt san, repetand procesul de mai sus. In cazul in care unul dintre mameloane este dureros, lasa-l pe micut sa se sature doar dintr-un san si doar daca el inca este flamand ofera-i sanul al carui mamelon este dureros.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri