Nou-nascutii nu arata nici pe departe la fel ca bebelusii simpatici din reclamele la scutece sau diferite alte produse pentru bebelusi. Bebeii au mai degraba capsoarele ovale decat rotunde, iar pielea lor este mai degraba zbarcita si rosiatica. Toate acestea sunt lucruri normale pentru un copil abia nascut.
Nou-nascutii nu arata nici pe departe la fel ca bebelusii simpatici din reclamele la scutece sau diferite alte produse pentru bebelusi. Bebeii au mai degraba capsoarele ovale decat rotunde, iar pielea lor este mai degraba zbarcita si rosiatica. Toate acestea sunt lucruri normale pentru un copil abia nascut.

In centrul capului lui bebe exista o zona moale, unde oasele craniului nu s-au unit inca, numita fontanela. Oasele capului se vor dezvolta in scurt timp pentru a acoperi aceasta zona pe masura ce micutul creste. Intre timp fontanela are rolul de a proteja creierul si de a-i permite acestuia sa creasca normal.

Unii nou-nascuti au pete de culoare rosu-inchis pe pleoape, pe nasuc sau pe ceafa. Specialistii nu au descoperit inca din ce cauza apar aceste pete, dar cert este ca ele dispar in cursul primului an de viata.

Nou-nascutii sunt diferiti: unii se nasc chei, altii au parul rar, iar altii se nasc cu un par foarte des si inchis la culoare, dar la multi dintre ei acest prim par este inlocuit sau se rareste daca este des, iar culoarea parului se poate de asemenea schimba in timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Culoarea ochilor se schimba adesea dupa nastere, ea stabilizandu-se abia dupa primul an de viata. De exemplu, multi copilasi se nasc cu ochi albastri, dar daca in familie nu exista nimeni cu ochi albastri, cu siguranta nou-nascutului i se va schimba culoarea ochilor.

Restul de cordon ombilical care ramane la nivelul buricului se va usca si va cadea in cateva zile, iar in locul sau va ramane cicatricea ombilicala, sau buricul bebelusului.

Uneori fetitele sangereaza de la nivelul vaginului. Alteori fetele, dar si baietii au mameloanele umflate. Aceste mameloane pot chiar sa produca cateva picaturi de lapte la nastere. Toate acestea se intampla din cauza hormonilor din organismul matern. Aceasta scurgere neobisnuita de lapte de la nivelul mamelonului unui bebelus este adesea inofensiva si va disparea curand.

Ai grija de micutul tau ca de ochii din cap… studiaza-l cu atentie pentru ca, atunci cand apare ceva schimbat sa poti sa observi acest lucru si sa previi o eventuala imbolnavire!

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri